Stjuart Pirs skinuo kopačke s klina posle 13 godina!

Stjuart Pirs u Longfordu.

stjuart-pirs

Ponovo u amaterskom fudbalu

Bivši levi bek Notingem Foresta u kom je proveo 12 godina i engleske reprezentacije, Stjuart Pirs, biće novi igrač amaterskog kluba Longford AFC, tima za koji važi da je najslabiji klub u Engleskoj!

Posle 78 mečeva za ”Gordi Albion” i nošenja dresa Foresta, Njukasla, Vest Hema i Mančester Sitija, Pirs je odlučio da kopačke ”skine sa klina”. Trinaest godina je trajala pauza, a Pirs (53) će se vratiti amaterskom fudbalu koji je napustio još 1983. Bogata karijera koju je napravio će vratiti Longford na sportske strane engleskih medija.

Šta možemo da kažemo o timu za koji će odigrati meč? Takmiče se u 13. ligi engleskog fudbala, odigrali su 18 mečeva ove sezone i svaki od njih izgubili. Primili su 179 golova ove sezone i postigli samo jedan.

Nekadašnji trener Mančester Sitija, mlade i olimpijske reprezentacije Engleske i Notingem Foresta će pokušati da podigne samopouzdanje mladim momcima i da im pomognu da žive svoj san. Takvu ideju, pored njega, imaju i čelnici kluba, koji kažu da za ovako zvučno ime ipak neće biti povlastica. ”Nekada smo igrali mečeve dok nas je gledao jedan čovek i njegov pas a sada smo spremni da ugostimo hiljade ljudi na tom meču. Stjuart će svakako morati da plati svojih pet funti (članarina koju igrači skupljaju za takmičenje)”, rekao je trener Longforda, Nik Dejv.

stjuart-pirs

Na predstavljanju

Videćemo da li će ovo biti poslednji meč u veoma uspešnoj karijeri ili će popularni Psiho rešiti da produži svoj boravak u okolini Čeltenhema. Na dresu će nositi broj 3, kao levi bekovi u periodu kada je on bio na vrhuncu karijere.

 

Dušan Ninković

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply