Stiven Presli je novi menadžer Flitvuda!

Flitvud Taun je u utorak objavio da je novi menadžer kluba Stiven Presli.

Škot koji je vodio Falkirk od 2010. do 2013.a zatim Koventri Siti od 2013. do 2015. godine do utorka je radio kao skaut Sautemptona. Sada je došao kao zamena ta Grejema Aleksandera u klub koji ima velike ambicije i ne samo to, Flitvudov predsednik je rekao da će se od njega tražiti ofanzivan i atraktivan fudbal.

Presli u dresu Hartsa 2000. godine

Presli u dresu Hartsa 2000. godine

Stiven Presli je rođen 11. oktobra 1973. i veliko je ime u škotskom fudbalu. Ponikao je u omladincima Rendžersa sa kojim je osvojio kup 1993. jer je ušao u finalu protiv Aberdina, igrao je na poziciji štopera inače. Koventri ga je kupio za 600 000 funti 1994. ali tu se zadržao samo jednu sezonu i postigao jedan gol i to protiv Mančester Junajteda. Vratio se u Škotsku i to u Dandi Junajted (750 000 funti je vredeo transfer) i pomogao ima da se odmah vrate u prvu ligu, a zatim i završe na trećem mestu.

Možda i najsjajniji period u njegovoj karijeri je osmogodišnji boravak u Edinburgu u ekipi Hartsa gde je došao 1998. godine. Bio je kapiten ekipe koja je osvojila Kup 2006. na penale i u toj sezoni su završili drugi na tabeli. U Evropi su pobedili Štutgart, Bordo i Bazel i bile su to uspešne godine za klub.

Posle Hartsa je igrao za Seltik dve godine tako da je nosio dres oba velikana iz Glazgova.

Sakupio je i 32 utakmice za reprezentaciju Škotske. Nijedan igrač Hartsa nije više puta nastupio za repreznetaciju, pre njega rekorder je bio Bobi Voker sa 29 nastupa – rekord je stajao 91 godinu.

Presli u dresu reprezentacije

Presli u dresu reprezentacije

 

Želimo sve najbolje Presliju i nadamo se da će Flitvud nastaviti da ide u pravom smeru kao i do sada.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply