Stiven Nejsmit i Božićne čarolije

Odavno Everton nije imao više dobrih napadača na raspolaganju nego ove godine. Velika konkurencija je prouzrokovala da Nejsmit šansu uglavnom dobija s klupe i to na kašičicu, ali doduše ne može se zameriti Martinezu što mu ne daje previše šansi jer Everton u napadu igra stvarno dobro. Ali uprkos nedostatku minutaže, Nejsmit je našao način da se , donekle i protiv svoje volje, nađe u centru pažnje. I to u najboljem mogućem svetlu.

Pisali smo već ranije kako Nejsmit dosta brine o beskućnicima i kupuje karte za utakmice Evertona i deli ih navijačima koji nisu u stanju da ih priušte. Ovaj put je otišao korak dalje i dokazao kolika je lafčina ustvari.

Nejsmit je rešio da obraduje one koje baš i nemaju s kim da podele Božićnu radost i čestitke u toplini sopstvenog doma. Stiven je odlučio da pokrije sve troškove za Božićnu večeru stotine beskućnika u Glazgovu i time makar na kratko učini da se ne osećaju odbačeno i zaboravljeno. Ujedno je i sam posluživao ljude koji su došli i time ih obradovao još više.

Nema sumnje da će ga navijači Rendžersa za koji je nastupa pre Evertona voleti još više

Nema sumnje da će ga navijači Rendžersa za koji je nastupa pre Evertona voleti još više posle ovoga

Stiven isto namerava da uradi i u Liverpulu i tako nastavi da širi praznični duh širom UK. A njegova izjava jasno govori o kakvom čoveku je reč – ’’Najbitnije je šta sve ovo znači za ljude u društvu. Ne brine me ako ovo prođe nezapaženo, jer bitnije je šta ovo znači njima nego meni.’’

 

Gest za svako poštovanje. Stivene, lafčino!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply