Stiv Evans se razišao s Milersima

Stiv Evans više nije menadžer Roteram Atletika nakon što je povezao dve pobede i izvukao tim iz zone ispadanja.

Krajnje zanimljiva odluka je proizašla iz sastanka Evansa i njegovog pomoćnika Pola Rejnora sa upravom kluba. Evans je već 3,5 godine u Roteramu i izborio je dve promocije sa njima. Zvanična izjava kluba je da obe strane žele da nastave u drugom pravcu.

Nakon što je izborio opstanak kolo pre kraja prošle sezone u poslednjem kolu je bio u festivalskom raspoloženju

Nakon što je izborio opstanak kolo pre kraja prošle sezone u poslednjem kolu je bio u festivalskom raspoloženju

Evans je inače jako zanimljiva glava Engleskog fudbala i poznat je po svojim isključenjima i kaznama zbog njegovog “dugog” jezika. Sve je počelo kada je bio trener Boston Junajteda i kada je zbog utaje poreza i prikazivanja lažnih podataka kod plata u klubu kažnjen sa 8 000 funti i dve godine suspenzijom. Vratio se 2004. ponovo u klub (i prihvatili su ga) od tada je imao više kazni po 1 000 funti zbog vređanja sudija, protivničkih igrača i trenera. U maju 2007. je preuzeo Kravli Taun i dobro ih je vodio. Što se tiče kazni tu je imao svoj vrhunac dobivši suspenziju od 10 utakmica jer je toliko puta bio isključen da FA nije znao kako da ga smiri. Tejlor je dobio manje utakmica kad je Eduardu nogu slomio. Što se tiče terena Evans je pravio dobre rezultate i u FA Kupu je uspeo da izbaci Svindon Taun (Liga 1), Derbi Kaunti (Čempionšip) i Torki (Liga 2) sa timom koji je bio u Konferenciji! Zatim su naleteli na Mančester Junajted gde su izgubili samo 1:0 ali su napunili kasu jer su imali prihod od preko milion funti. Uspeo je i da ih uvede u Ligu 2. U Roteram je došao 2012. ali je povukao i suspenziju iz starog kluba. Bio je kažnjen sa 6 utakmica i 3 000 funti zbog vređanja ženskog člana Bredfordovog osoblja.

Stivova karijera definitivno ide uzlaznom putanjom i jedva čekamo da ponovo preuzme neki klub.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply