Potop u Kambriji

Pokazali smo vam sliku stadiona Karlajla pre nekoliko nedelja gde je bio maltene skroz potopljen, sećate se? Iako im u Ligi 2 ide sasvim dobro i nalaze se pri vrhu tabele, stvari u njihovom okrugu nisu ružičaste.

Stadion Karlajla pre 3 nedelje

Stadion Karlajla pre 3 nedelje

 

Širom sveta Engleska je poznata po kišnom vremenu. Međutim okrug Kambrija u kom se nalazi gradić Karlajl odakle je istoimeni klub usled obilnih padavina pogođen je poplavama. Načinjena je velika materijalna šteta, uvedeno je vanredno stanje i mnoge porodice su evakuisane.

Pogled na poplavljenu Kambriju iz helikoptera

Pogled na poplavljenu Kambriju iz helikoptera

Stadion Karlajla Branton Park

Stadion Karlajla Branton Park

Svi ulažu maksimalne napore da se vodena stihija obuzda i da se život što pre vrati u normalu. Ali kako je fudbal protkan kroz englesku kulturu ni ovaj put ne može nešto proći bez njega. Naime, fudbaleri Karlajla su u dogovoru s upravom i stručnim štabom odlučili da u utorak nakon treninga pomognu na bilo kakav način svima koji su pogođeni poplavama.

Dakle, navijači čiji su kuće pogođene poplavama će imati makar tu malu utehu što će možda zajedno sa njim njegov omiljeni igrač čistiti smeće koje je nanela poplava i tako ih barem na kratko razveseliti.

Sjajan gest Plavaca iz Kambrije

Sjajan gest Plavaca iz Kambrije

 

Dubok naklon fudbalerima Karlajla i svaka čast!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply