Piterboro ima novog menadžera!

Usled loše forme Piterbora i svega jednog trijumfa u prvih 6 utakmica i sveukupno 4 sakupljena boda, marinac čelične volje i discipline – Dejv Robertson, morao je da ode. Piterboro je bio neko vreme bez menadžera i nije im išlo tako loše,  klub je u dve utakmice sakupio 4 boda , isto koliko i u prvih 6 utakmica dok su bili pod palicom Robertsona.

Vestlijevi najveći uspesi vezani su za Stivenidž

Vestlijevi najveći uspesi vezani su za Stivenidž

Sada nakon kratkog perioda bez menadžera, na to mesto je doveden Grejam Vestli. Vestli je prethodno bio na kormilu Stivenidža (čak u tri navrata ih je vodio) a na kraju prošle sezone na tom mestu ga je zamenio legendarni Tedi Šeringem.

Vestli je menadžer koji je imao najviše  uspeha u pomenutom Stivenidžu što je donekle i logično s obzirom da je najviše vremena tamo i proveo i možemo reći da se upisao zlatnim slovima u istoriju kluba s obzirom da ih je po prvi put u njihovoj istoriji uveo u profesionalni fudbal . U sezoni 2009/10 obezbedio je viši rang osvajanjem titule u konferenciji i prelazak u 4. rang takmičena (Leage Two). Sledeće sezone je samo udario pečat na prethodni rad i uprkos tome što je Stivenidž u januaru bio svega 4 boda iznad zone ispadanja uspeo je da ugrabi poslednje mesto za plej-of i na kraju ga osvoji i tako obezbedi drugu promociju za redom. Sledeću sezonu Stivenidž je počeo sasvim pristojno  ali Vestli je rešio da se okuša u puno slavnijem Preston Nort Endu što će se ispostaviti kao greška. Proveo je godinu dana tamo ali nije ostvario neke zapažene rezultate. U martu 2013. godine se vratio u Stivenidž gde je vodio klub sve do kraja prošle sezone.

Sudeći po njegovim dosadašnjim angažmanima i rezultatima, može se reći da je poznat kao menadžer koji sporo ”pali” i da obično na početku sezone beleži slabije rezultate te onda kako sezona odmiče ume da iznenadi sa serijama mečeva bez poraza. S obzirom da je Piterboro već imao sporiji start videćemo da li će Vestli uspeti da donese promenu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply