Najava kola – oktobar (2)

Ovo je vikend reprezentativnog fudbala, a za nas „engleze“ ovo je prilika da gledamo uživo prenose Lige 1 i Lige 2. Prijatelji dobrodošli u vikend niželigaškog fudbala IMAMO ČAK 4 PRENOSA LIGE 1!!

LIGA 1 – 12. kolo

Skraćeno kolo Lige 1 je pred nama ali to ne znači da su utakmice manje zanimljive!

U 13h kolo otvaraju Piterboro i Bari. Dejvid Flitkroft, menadžer Barija, upravo je dobio nagradu za najboljeg menadžera u septembru dok je kod domaćina skroz suprotna situacija. Poslednjih 6 u ligi su bez pobede ali od toga 5 puta su remizirali. Trebala bi biti zabavna tekma po svim parametrima.

U 14h je prenos direktno iz Svindona gde gostuje Bolton. Ove ekipe se sreću prvi put od 1999. godine kada su Trotersi pobedili. Sada su u nizu od 7 utakmica bez pobede u ligi i skliznuli su sa plej-of mesta nakon dobrog starta. Toliko dobrog da je Fil Parkinson bio i menadžer meseca avgusta. Svindon visi jedno mesto iznad zone ispadanja samo zbog gol razlike.

U 16h igraju se 4 tekme. Još uvek neporaženi Bredford dočekuje Šruzberi bez menadžera tako da je to na papiru laka tekma. Menadžer Šruzberija Miki Melon, čovek koji ih je uveo u L1, otišao je u Trenmer Rovers u Konferenciji. Tu se jasno vidi finansijska (ne) moć Šruza ali i ambicija kluba. Lider Skantorp dočekuje Nortempton Taun. Obućari nisu pobedili u Skantorpu na 17 tekmi u nizu tačnije od 1980. kada su dobili 0-2. Videćemo da li iko može da zaustavi Džoša Morisa koji je oba meseca dobio nagradu za najboljeg igrača! Na Dipdejlu gostuje Sautend Junajted. Škampi su postigli samo 4 gola u gostima i to svaki u prvih 15 minuta. Nažalost po njih iako su svaki put vodili skupili su samo 4 poena u gostima. Džilsi čekaju Oldam koji je poslednji sa samo 5 postignutih golova.

U nedelju imamo sve tekme i obe u direktonom prenosu! U 13.15h Oksford dočekuje Vimbldon. Ovi klubovi su do sada igrali 12 puta od čeka je Oksford pobedio 10 i još nije izgubio od Donsa. U 15.15h sastaju se MK Dons i Port Vejl, timovi sa potpuno istom gol razlikom. Vejl će pokušati da zadrži plej-of mesto dok ga Donsi pokušavaju dostići.

Najava kola:

subota 13h/14h/16h

Piterboro Junajted – Bari – Sportklub 3

Svindon Taun – Bolton Vonderers – Sportklub 4

Bredford Siti – Šruzberi Taun

Džilingem – Oldam Atletik

Ročdejl – Sautend Junajted

Skantorp Junajted – Nortempton Taun

nedelja 13.15h/15.15h

Oksford Junajted – Vimbldon – Sportklub 5

MK Dons – Port Vejl – Sportklub 5 

Potpuno neverovatan igrač

Potpuno neverovatan igrač

LIGA 2 – 12. kolo

Kolo otvaraju Mensfild i Nots Kaunti u 13.15h. Adam Marej, menadžer Mensfilda, ima lepe sećanja na duele sa Notsom kao igrač jer je bio u sastavu Jelena kada su ih dobili 5-0 u sezoni 2004/05.

Ostalih 11 tekmi se igra u 16h. Menadžer meseca septembra Derek Adam se nada da će sa Plimutom upisati i 10. tekmu bez poraza na gsotovanju u Stivenidžu. Kolčester i Njuport se sastaju prvi put. Njuportu je tek zaposlio Grejema Vestlija na mesto menadžera, znamo ga dobro jer je vodio Stivenidž, Piterboro i Preston. Eksiter Siti koji još uvek nema ni poen kući zbog svih 5 poraza sada dočekuje Grimzbi. Na utakmicama Morkamba i Karlajla nikada nije pobedio domaćin, a Karlajl još nije izgubio ove sezone i već su oborili klupski rekord. Luton dočekuje Kru, a ova dva kluba 2005/06 su se sreli u Čempionšipu. Godinu nakon toga igrali su Ligu 1. Sada se ponovo sreću znači li to da će naredne sezone ponovo igrati Ligu 1?

Ako pratite niže lige videli ste da je prošli vikend utakmica Notsa i Morkamba prekinuta zbog padavina pa je odlučeno da se ponovljena tekma odigra u utorak.

Najava kola:

subota 13.15h/16h

Mensfild Taun – Nots Kaunti

Akrington Stenli – Čeltenam Taun

Blekpul – Kembridž Junajted

Kolčester Junajted – Njuport Kaunti

Donkaster Rovers – Barnet

Eksiter Siti – Grimzbi Taun

Hartlpul Junajted – Krouli Taun

Lejton Orient – Portsmut

Luton Taun – Kru Aleksandra

Morkamb – Karlajl Junajted

Stivenidž – Plimut Argajl

Jeovil Taun – Vikomb Vonderers

utorak 20.45h

Nots Kaunti – Morkamb

Novi menadžer Njuporta je Grejem Vestli

Novi menadžer Njuporta je Grejem Vestli

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply