Najava kola – mart (6)

Premijer Liga nama je kao starija sestra – normalno da je obožavaš i ugledaš se na nju ali je i dobra riba pa se na nju loži ceo svet.

Čempionšip nam je kao stariji brat – voliš svog brata koji fura neki svoj fazon, totalno je cool i on ima svoje šire društvo.

A Liga 1 nama dođe kao mala sestra od ujaka, mezimica cele familije jer je najmlađa i uvek izvali neke gluposti ili uradi nešto preslatko. Upravo zato se radujemo prenosima Lige 1 ovog vikenda.

LIGA 1 – 38. kolo

Čudno kolo u kome nema nijedan derbi. Nešto najbliže tome je tekma Bredford – Milvol, bar po tabeli jer je direktan okršaj rivala za plej-of.

Barnsli

Hoće li se moći Crveni koncentrisati na ligu pre finala Džonsons Pejnt Trofeja?

Lider dočekuje Oldam, a Volsol Šruzberi koji je u dobroj formi. Vigan putuje u Viltšir tačnije u Svindon, Crvendaći nisu izgubili poslednjih 5. Džilingem ide u goste Bariju i pokušaće da povežu 4 tekme bez poraza. Barnsli dočekuje Skantorp sa novim menadžerom Grejemom Aleksandrom, čovekom koji je vodio Flitvud i uveo ih u ovu ligu. Doveli su novog menadžera u pravom trenutku kada ima još 9 utakmica do kraja da proceni ekipu pa zatim prođe pripreme i dovede igrače koje on hoće. Aleksander je inače počeo igračku karijeru u Skantorpu i dobro poznaje klub, mlad je i ambiciozan i mogao bi biti pravi pogodak za klub koji je u procesu izgradnje novog stadiona.

Kolčester i Donkaster igraju derbi opasne zone i tu ima mnogo pitanja. Može li Donkaster nastaviti katastrofalan niz? Koliko će Kolčester golova primiti do kraja? Da li će doći do trocifrenog broja primljenih golova?

Igra se 8 utakmica u petak i 3 u subotu i ima čak 3 prenosa na Sportklubu! U petak Svindon i Vigan, a u subotu Barton – Oldam u lanč tajmu, zatim Bredford i Milvol.

Najava kola:

Barnsli – Skantorp Junajted (petak 16h)

Blekpul – Bari

Kolčester Junajted  – Donkaster Rovers

Ročdejl – Sautend Junajted

Šefild Junajted – Kru Aleksandra

Šruzberi Taun – Port Vejl

Svindon TaunVigan Atletik (18.30h)

Piterboro Junajted – Koventri Siti (20.45h)

Barton Albion – Oldam Atletik (subota 13.30h)

Bredford Siti – Milvol (16h)

Česterfild – Flitvud Taun

Liga-1-tabela-37.-kolo

Liga 1 tabela nakon 37. kola

LIGA 2 – 38. kolo

Za razliku od Lige 1 vremena odigravanja tekmi Lige 2 su jednostavna – svih 11 u petak u 16h.

Tri vodeća tima igraju na domaćem terenu. Nortempton i Oksford ne bi trebali da imaju težak posao jer im dolaze Njuport odnosno Stivenidž. Dok Bristol dočekuje Kembridž. Plimut ide u goste Morekambu što je posle Karalajla najdalje putovanje, a već su izgubili 3 od poslednje 4 i osvojili samo 1 poen u poslednje 4. Upravo zbog toga i dobre forme Bristola su i skliznuli sa mesta koje vodi direktno u Ligu 1. Derbi kola je svakako Akrington – Lejton, dva tima u plej-of mestima. I njihov rival Portsmut čeka Nots Kaunti na Fraton Parku pa se čini da će vodeći timovi profitirati ovo kolo. Na dnu Jork će bodove spasa tražiti protiv Kravlija, dok Dagenam pauzira ovo kolo jer već imaju 38 odigranih tekmi.

Najava kola:

Akrington Stenli – Lejton Orient

Bristol Rovers – Kembridž Junajted

Eksiter Siti – Barnet

Hartlpul Junajted – Vimbldon

Morekamb – Plimut Argajl

Nortempton Taun – Njuport Kaunti

Oksford Junajted – Stivenidž

PortsmutNots Kaunti

Vikomb Vonderers – Mensfild Taun

Jeovil Taun – Karlajl Junajted

Jork Siti – Kravli Taun

Liga-2-tabela-posle-37.-kola

Liga 2 tabela posle 37. kola

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

1 komentar

  • dra_mit

    Neverovatan uspon doživljava Burton Albion.
    Ako nastave sa dobrim igrama, najverovatnije ih čeka promociju i u Championship.
    Veliki je to uspeh postići u 2 godine. Ali rezultati su tamo, gde se i ulaže.

Leave a Reply