Miki i Aki

Pre svega, drago mi je da je konačno gotovo. Zbog navijača Arsenala, dovoljno su izmučeni.

Miki im je došao kao svojevrsna nagrada za strpljivost.

A da li je nagrada?

henrik-mkhitarjan

Ja mislim da jeste. Jedan od retkih transfera kada su, po mom mišljenju, profitirale sve strane!

Arsenal se rešio nezadovoljnog igrača kojem je isticao ugovor, a dobio odličnog igrača koji ulazi u prvih 11.

Junajted je dao igrača koji je ispao iz prvih 11, imao veliku platu, a dobio igrača svetske klase ispred nosa gradskog rivala.

Mislim da su beneficije koje će igrači ostvariti više nego očigledne.

E sad ajmo malo između redova.

Kao što rekoh mislim da su obojica jako dobra pojačanja, ali mora neko biti bar malo bolje zar ne? 🙂

Miki dolazi u klub, u tim, u grupu koja mu apsolutno leži. Nema alfa mužjaka, zvezda koji dabuju, Bogova i slično. Nema na vidiku opasnosti od gledanja u tuđu platu na primer. Recimo da su svi ’pajtaši’, prilično homogena zajednica. Ekipa kad igra, igra napadački fudbal, i to mu leži.

Kuplungovanjem Aleksisa za Mikija, Arsenov tim gubi na agresivnosti i čvrstini. Ne možemo reći da je Miki vičan agresiji i defanzivi, zar ne? Moraće Džaka duplo više da bije a da ne skuplja kartone (navijač Arsenala se hvata za glavu).

Dakle, i dalje ostaje nerešeno pitanje zadnjeg veznog, jedan Igor Duljaj bi im legao kao budali šamar. A ako dođe Aubamejang onda i dvojica, taman da se ovi od gore ne vraćaju preko centra. A to bi bio respektabilan napad zaista. Iako mi trojac Ozil-Miki-Lakazet ne odiše srčanošću, mogu to nadoknaditi znanjem. Još ako na leto dođe menadžer koji može da ih probudi, napali, ojhaaaaa…

Problem je što im već po ko zna koji put odlazi najbolji igrač a oni tu ne mogu ništa. Još su sad dobro i prošli. Sautempton kad prodaje svoje oni bar deru kožu s leđa Liverpulu. A Arsenal po principu ’jebi ga, daj šta daš, da izvučemo bar nešto’.

Neverovatno koliko su srozali imidž kluba u odnosu na period kada im se svet divio jer su bili Nepobedivi.

S druge strane, Junajted je dobio igrače top klase. Iako nije moj tip igrača i ne bih se posebno otimao za njega, niko ne može reći da Aleksis to nije. On je pobednik. Tako bih ga opisao. Sebičnost koju mu često pripisuju, a i sam to mislim, proizilazi iz te želje za pobedom.

aleksis-sančez

Ne sumnjam da će se uklopiti. To nije pitanje uopšte.

Više me zanima kako će ga Murinjo koristiti. Najverovatnije kao krilo ali sačekajmo.

Zanima me šta će mu sada poslužiti kao izgovor. Sad imaš i Aleksisa, pa jebote moraš igrati na gol više! Duguješ to navijačima!

Inače pre 10 godina sam bio veliki fan Portugalca, ali je neverovatno koliko se ovaj promenio. Ista je to njuška da se razumemo, samo sa neuporedivo manje šarma…

No, ovo nije post o Murinju.

Neshvatljivo mi je da ljudi veruju da je Sančez prešao u Junajted zbog para, da je izdajnik i slično. Razumem da klinac to misli, koji nema realnu sliku o onome šta Junajted predstavlja. Ali nažalost ovo mišljenje nije retkost, barem koliko sam pohvatao na internetu.

Kao što Junajted nije postao to što jeste preko noći, tako ni par slabijih sezona ne mogu to promeniti.

Isti princip važi i za Siti, koji se pominjao u toj priči.

I Sančez i Miki se karakterom savršeno uklapaju u svoje sadašnje ekipe, s tom razlikom što će Sančezov karakter mnogo više faliti Arsenalu.

Način na koji je Sančez predstavljen mi je genijalan, još jednom su pokazali da su bogovi marketinga.

Aj uzdravlje…

 

P.S. Zašto niko ne dovede Drakslera?!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply