Migel Perez Kuesta – Miču, pamtite li ga?

Svonsiju već neko vreme nikako ne polazi za rukom rešavanje jednog važnog pitanja, pitanja prvog napadača!

A pre nešto manje od 4 godine sve je delovao sjajno.

Sve je počelo 2012. godine kada je Miču iz Rajo Valjekana došao u Vels. Nije mogao da zamisli bolju prvu sezonu- 22 gola i osvojen Liga Kup, prvi u klupskoj istoriji!

Postoji priča da su Totenhemovi skauti svesrdno ukazivali na Mičua pre nego što je on došao još u Rajo. Kada su videli kako igra u Svonsiju članovi stručnog štaba Pevaca Pet Dženings, Tim Šervud i ostali na svaku pobedu Svonsija su komentarisali onako za sebe “Ne spominjite Mičua!”.

Sećate se 0:5 na Loftus Roudu protiv KPR-a, na otvaranju PL ?

Sećate se 0:5 na Loftus Roudu protiv KPR-a, na otvaranju PL ?

Saigrači su ga zvali Student jer je uvek nosio ranac na leđima, imao dugu i neurednu kosu i delovao vrlo bezbrižno. Kada je stigao u Svonsi jedna od želja mu je bila da ode do Škotske i vidi čudovište iz Loh Nesa. Takođe, imao je želju i da završi poslovne studije koje je započeo u Španiji.

’A very nice boy’- govorio je Brajan Laudrup, tadašnji manager.

Stvari su počele bitno da se menjaju u njegovoj drugoj sezoni. Imao je mnogo problema sa povredama, postao je čudan- na evropskim gostovanjima je sedeo odvojen od grupe, jednom prilikom je čak vikao na zaposlene u klubu. U decembru 2013. je operisao članak, vratio se u martu ali tada je Monk već preuzeo Labudove. Miču je želeo da ode na leto.

Monk mu je izašao u susret, prosto nije želeo igrača koji nema želju da bude u klubu!

Sezona u Napoliju je bila katastofalna, pre svega zbog povreda.

Vratio se u Svonsi sa kojim je imao ugovor, Geri Monk ga nije želeo takvog pa je Miču tada trenirao sa španskim četvrtoligašem Langreom, u kojem je kao menadžer radio njegov brat.

Na treningu sa ekipom Langreo

Na treningu sa ekipom Langreo

Postojale su indicije da ga žele Rajo Valjekano, Betis, Granada, Malaga, pominjao se Seltik  pa čak i Sevilja, ali Student je iznenadio sve i potpisao za maleni Langreo.

Osim što ga trenira stariji brat, Langreo je i vrlo blizu Mičuovog rodnog Ovijeda u čijem fudbalskom klubu od 2012. Miču, Kazorla i Mata poseduju deo akcija kao znak finansijske podrške rodnom gradu i fudbalskom klubu u kojem su počeli svoje karijere. Kupili su akcije u vrednosti od 2 miliona evra pa je klub izbegao finansijske neprilike.

To nam ipak govori da je reč o dobrom momku, da je njegovo pravo lice baš onaj Student kako su ga zvali, i ono što je sigurno, to je da bi svaki ljubitelj fudbala voleo da vidi da Migel Perez Kuesta – Miču još jednom zablista punim sjajem, jer  tada je praktično nezaustavljiv!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply