Menadžerska vrteška radi punom parom

Za vreme internacionalne pauze mnogi klubovi su se odlučili na promenu menadžera. Neki su brzo našli zamene dok neki još traže, sve novosti su ovde.

Već smo pisali o čudnoj odluci Hadersfild Tauna da otpusti Krisa Pauela ali još čudnije je koga su izabrali za njegovog naslednika. Novi menadžer Terijera je Dejvid Vagner (44), čovek koji je do sada vodio samo Borusiju Dortmund II tj. njihov tim do 23 godine koji se takmiči u 3. rangu!

Kada je zajedno sa Klopom otišao iz Borusije svi su očekivali da se sa njim i preseli na Enfild ali Vagner je iznenadio sve i po prvi put će samostalno voditi klub. Sa sobom iz prethodnog kluba poveo je i Kristofa Buhlera koji će mu biti asistent u Engleskoj. Zna se da je bio važan šraf u Klopovoj mašineriji baš nas zanima kako će ovo ispasti.

Svakako zanimljiv i hrabar put je izabrao predsednik Tauna Din Hojl. Rekao je da je on pravi izbor i da će uvođenje nemačkog mentaliteta preporoditi klub, ostaje nam da vidimo.

Dejvid Vagner

Dejvid Vagner

Uprava Blekburn Roversa je konačno otpustila Geri Bojera posle samo 3 pobede u 16 utakmica, a novi menadžer je niko drugi do Pol Lambert!

Lambert koji je uzeo Norič Siti sa dna Lige 1 pa izborio promociju 2009/10, a zatim naredne sezone bio drugi u Čempionšipu i uveo ih u Premijer Ligu, nije imao posao od kada je napustio Aston Vilu u januaru. Za vreme dok nije imao posao Lambert je obilazio Evropu i konsutovao se sa najboljim trenerima starog kontinenta. Škot ima tek 46 godina i najavio je uzbudljiva vremena u Roversima, mi mu verujemo.

Pol Lambert poznato lice poznavaocima engleskog fudbala

Pol Lambert poznato lice poznavaocima engleskog fudbala

Novi menadžer Kembridž Junajteda je Šon Deri!!

Derija se sigurno sećate iz igračkih dana u Kvins Park Rendžersu u Premijer Ligi. Pre ovog posla vodio je samo Nots Kaunti ali i ima tek 37 godina. U svojoj prvoj sezoni sa Svrakama uspeo je da ih održi u Ligi 1 sa 6 pobeda u poslednjih 9 utakmica, a kraj naredne sezone nije dočekao jer je optušten u martu kada je klub bio mesto iznad zone ispadanja i to na gol razliku pobedivši samo na 3 od poslednje 24 utakmice. Te sezone (prošla sezona) Nots je ispao u Ligu 2.

Svoju profesionalnu karijeru je takođe počeo u Nots kauntiju gde je bio 3 sezone, a posle je menjao mnogo klubova među kojima su Šefild Junajted, Portsmut, Kristal Palas, Lids i KPR.

Deri je nasledio klupu Kembridža od Ričarda Monija koji je bio u klubu 3 godine, a i sam planira na duže staze. Već je vodio Kembridž jednu utakmicu u ligi i izgubio u gostima od Oksforda, jedne od najboljih ekipa u ligi, svakako će bodove tražiti u lakšim duelima.

Šon Deri

Šon Deri

Od početka sezone ubedljivo najviše promena menadžera ima u Čempionšipu. trenutno nove menadžere traže londonski klubovi Čarlton Atletik i Fulam.

U Čarltonu je prazna menadžerska stolica od kada su uručili otkaz Gaju Luzonu tako da Izraelska avantura nije uspela i Atletik mora da se bori za opstanak.

Gaj Luzon nije uspeo u Engleskoj

Gaj Luzon nije uspeo u Engleskoj

Fulamova situacija je dosta bolja, bar na tabeli, ali oni žele mnogo više. Kit Simons je sada slobodan menadžer, a danas je Redingov Stiv Klark priznao da je razgovarao sa čelnicima Fulama i to na odobrenje svoje uprave.

Kit Simons i nije uradio toliko loš posao u Fulamu

Kit Simons i nije uradio toliko loš posao u Fulamu

Videćemo šta će biti sa nekadašnjim premijerligašima, očekujemo da u decembar uđu sa novim menadžerima.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply