Menadžer čas jesi – čas nisi

Kvins Park Rendžers je odlučio da prekine saradnju sa Krisom Remzijem!

Kris Remzi sada već bivši menadžer KPR-a

Kris Remzi sada već bivši menadžer KPR-a

Odmah je kao privremeni menadžer postavljen Nil Vornok koji je dobro poznato lice na Loftus Roudu.

Kris Remzi (53) je imao ugovor do 2018. ali je nakon vezanih poraza od lokalnog rivala Brentorda a zatim i Derbija. koji su ih ostavili 13. na tabeli 6 poena od plej-of mesta. dobio otkaz. Zanimljivo je da su mu dali novi ugovor nakon ispadanja, a sada ga otpuštaju nakon samo 15 utakmica. Nije ni Remzi briljirao i dobio je samo 5 od 15 utakmica u novoj sezoni što je bilo nedovoljno za čelnike kluba. Ovo mu je bio prvi menadžerski posao i biće zanimljivo videti gde će dalje ići njegova karijera.

Nil Vornok (66) je već u dva navrata vodio Hupse, oba između 2010. i 2012. godine kada ih je uveo u PL osvojivši titulu i Čempionšipu u svojoj prvoj punoj sezoni kao menadžer. Njegova prva utakmica biće u subotu na domaćem terenu protiv Prestona. Zvanična izjava je da je Vornok samo privremeno rešenje dok se ne nađe novi trener ali sudeći po prošlosti ne bi me iznenadilo da ostane bar do kraja sezone.

Dobro poznato lice na Loftus Roudu - Nil Vornok

Dobro poznato lice na Loftus Roudu – Nil Vornok

Još jedno otpuštanje u Čempionšipu u kojem sada nema nijedan tamnoputi menadžer, kakva slučajnost. Kris Pauel više nije menadžer Hadersfild Tauna.

Pauel zajedno sa pomoćnikom Aleksom Dajerom ostavio je Terijere na 18. poziciji u Čempionšipu posle remija od 2:2 sa Redingom. Klub će privremeno voditi Mark Lilis menadžer akademije i prva tekma mu je odmah Jorkširski derbi sa Lids Junajtedom. Nakon 3 godine u Čarlton Atletiku, kod Terijera se zadržao znatno manje – samo godinu dana ali može biti zadovoljan urađenim poslom jer ih je spasio od ispadanja prošle sezone.

Kris Pauel traži novi klub

Kris Pauel traži novi klub

Martin Ling se vratio u Svindon Taun sada u ulozi menadžera.

Ling je kao igrač predstavljao Svindon od 1991. do 1996. godine, dakle bio je u toj čuvenoj ekipi koja je izborila ulazak u PL. Odigrao je čak 150 utakmica za Crvendaće!

Menadžersku karijeru je počeo u Lejton Orijentu koji je vodio 5 godina i uveo ih je u Ligu 1. Zatim je vodio Kembridž 2 godine i Torki Junajted. Dok je bio menadžer Torkija pisao je i kolumnu za lokalne novine Herald Ekspres. Takođe je imao odsustvo od 4 meseca jer se lečio od depresije. Svi koji su radili s njim kažu da ima izuzetan karakter i da je sjajna osoba. Srećno Martine nadam se da ćeš izvući tim iz Viltšira iz zone ispadanja.

Martin Ling na poznatom mestu

Martin Ling na poznatom mestu

Džeki Meknamara je novi menadžer Jork Sitija!

Bivši igrač Seltika i Škotske reprezentacije je do sada vodio Partik Tistl i Dandi Junajted u svojoj domovini. U Jorku asistent će mu biti bivši saigrač Sajmon Doneli.

Džeki Meknamara (42) je kao igrač svoje najbolje dane imao u Seltiku gde je proveo 10 godina i osvojio 4 titule, i po 3 Škotska Kupa i Liga Kupa. Proveo je i dve godine u engleskom fudbalu i to u Vulverhempton Vonderersima. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 33 utakmice.

Zanimljivo je da je Meknamara zajedno sa glumcem i scenaristom Frenom Gihulejem napisao sitkom “The Therapy Room” (eng. Soba za terapiju). Serija je bazirana oko mladog fudbalera koji je od amatera katapultiran do vrhunskog fudbalera u Premijer Ligi, a većina price je zasnovana na stvarnim iskustvima Meknamare kao igrača i menadžera, čak i igra Džekijevog brata glumca u seriji.

Dzeki Meknamara na prvom poslu u Engleskoj, mada je u Jorku pa se nije mnogo južnije spustio

Dzeki Meknamara na prvom poslu u Engleskoj, mada je u Jorku pa se nije mnogo južnije spustio

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply