Marko Grujić – Klopov zalog za budućnost

O ovoj priči znaju i vrapci na grani ali poslednjih par dana izgleda da će priča ipak imati konkretan epilog. Marko Grujić, talentovani vezista Crvene Zvezde, postaće član Liverpula.

Kako navodi Liverpul Eho, biće potpisan petogodišnji ugovor a cena obeštećenja iznosiće 7 miliona evra tj. 5 miliona funti. Grujić će ostati na pozajmici u Zvezdi sigurno do kraja sezone a kao kompenzaciju crveno beli će platiti milion evra pa će ukupna suma transfera na kraju krajeva iznosti 6 miliona evra plus 10 posto od sledećeg transfera.

Verovatno prvi od mnogih trofeja u Grujićevoj karijeri

Verovatno prvi od mnogih trofeja u Grujićevoj karijeri

Kolika je želja Klopa bio Grujić dovoljno govori da je obavio više telefonskih razgovora s talentovanim vezistom i predočio mu da ga prate već duže vreme i kako je deo njihovih planova za budućnost. Očigedno je taj potez harizmatičnog Nemca kupio Grujića i tako ga privoleo da odabere Liverpul i razočara neke velikane poput Intera i Čelsija za koje se šuškalo da su takođe zainteresovani za njegov potpis.

Jan Ajr je već bio u Beogradu i završio veći deo posla, ostalo je samo da Grujić otputuje u Liverpul na medicinski pregled i zatim potpiše vernost Liverpulu narednih 5 godina.

Liverpul pre nije imao sreće s prvim pojačanjima novih menadžera s obzirom na to da je prvo pojačanje Rafe Beniteza bio Hosemi (oprošteno vam je ako ne znate ko je to) a Rodžersova prva kupovina je bio Fabio Borini. Nije ispalo baš najbolje, slažete se?  Takođe ni dvojica Srba koji su do sad nosili dres Liverpula, Lazar Marković i Milan Lane Jovanović, se nisu proslavili. Ipak za Markeca još ima šanse, barem se nadamo.

Klop je nastavio svoju kupovinu ’’ispod radara’’ i ne sumnjamo da je veliki udeo u ovom transferu imao Željko Buvač, Klopov dugogodišnji asistent.  Ujedno ovakav transfer je tipičan za Klopa gledajući njegov pređašnji rad kada je za relativno ’’sitne’’ pare kupovao jako talentovane igrače i od njih pravio svetske igrače. Nadamo se da će i ovaj put biti tako.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply