Komentar na Komjuniti Šild

Hoćemo baciti neki komentar na Komjuniti Šild? Pa naravno da hoćemo.

Ae ovaj put u tezama.

-za mene je ovo malo jače od prijateljske tekme a radujem joj se jer to znači da je sezona počela i što po pravilu očekujem zanimljivu tekmu. Menadžerima je ovo generalna proba pred prvenstvo a i trofej ima neku simboliku. Osim toga NI-ŠTA. Nemojte se uzalud ložiti da ova tekma ima neku težinu. ’Ali trofeeej…!’, ma hajte molim vas, kakvu težinu može imati trofej koji se dodeljuje nakon jedne tekme?

Uostalom crveni karton koji je dobio Pedro se ne prenosi nigde, mislim da to sve govori.

pedro

Otvorenim stopalom na nogu – čist crveni. Nije se čak ni stvorila polemika

Žao mi je što ova tekma nije ispunila moja očekivanja, nije bila zanimljiva kao što to Komjuniti Šild ume biti. Setimo se Junajtedovog preokreta protiv Sitija 0:2, 3:2. To je Komjuniti Šild!

-neigranje ključnih igrača učinilo je tekmu nezanimljivom. Malo se rasplamsalo tek u poslednoj trećini. Sigurno je da bi prisutnost Azara, Sančeza i  Ozila obogatilo ovu tekmu. Na fejsbuku smo ’prognozirali’ pobedu Arsenala, ali to je bila zajebancija, zapravo da sam imao priliku stavio bih neku lovu na Čelsi kada sam video sastave. S ovim postavama na terenu oni su ovu tekmu morali dobiti. To što nisu govori vam da kod njih nešto smrdi uoči sezone, a o tome ćemo pričati ovih dana. Svaki put se iznenadim kada gledam Mozesa i pitam se ’jebote kako je Konte ovo video?’ (Mozesa na wing backu)

-Arsenal je odigrao korektno. Neki od utisaka koji se odnose na pojednice u njihovom timu:

  •           -koliko god polivalentnost Okslejda bila bogatstvo za tim i samog igrača, bojim se da će se izgubiti od silnog šetanja po pozicijama. Može li mi iko reći koja je njegova prirodna pozicija u ovom trenutku? Mislim da će ova sezona biti mnogo bitna za njega, ako ne i ključna. Ima 24 godine, bio je mnogo tražen ovog leta, ugovor mu ističe sldećeg a on zapravo i nema konkretnu ulogu u timu.
  • mnogo mi se sviđa Aleks Ivobi. Za top klubove je jako bitno da imaju takve igrače koji uskaču kao džokeri, a pritom ne mislim samo ne jednu tekmu već i na određeni period sezone. Veliki talenat i danas je imao dobru tekmu, napatio je Čelsijevu odbranu. Uz sve mane i boljke koje kao klub/tim imaju, Arsenalovo bogatstvo su igrači poput njega.
  • Džaka i Kolašinac su imali dobru tekmu danas. Lakazet korektan, kod stative pokazao majstorstvo i čini se da će se brzo navići na PL.

kolasinac-dzaka

-situacija u Čelsiju je po meni daleko ispod idilične. Zašto sam upotrebio tu reč? Pa kakva treba da bude situacija u klubu koji je aktuelni šampion uoči nove sezone? 🙂

-nisam pristalica da golman šutira penal pre nego što na njega dođe red, u poslednjoj penal seriji, ali nije mi to ni neka tragedija. Ima golmana koji kapiraju fudbal bolje nego špicevi, ali mislim da se time malo degradiraju igrači koji su bili na terenu. No, šta je tu je, ali ukoliko golman već šutira pre nego što na njega dođe pomenuti red to mora biti siguran gol. Penal Kurtoe mi liči kao da je šutirao jer već nije imao ko drugi. Šalje lošu poruku o ekipi.

kurtoa

Zaključak?

Fudbaleri Arsenala su i dalje neprikosnoveni Bogovi nebitnih tekmi a ovaj start sezone i sama predsezona nikako ne obećavaju sličan rasplet kao u prošloj za Čelsi. Ovo se odnosi i na teren a još više i na stanje u klubu.

Ovih dana ću se potruditi da napišem nešto i o tome…

 

Ah da, Morata.

I dalje tvrdim da je daleko FUDBALSKI PISMENIJI od Lukakua, i to se neće promeniti. Nemojte se ložiti i pisati komentare posle svake tekme. Glupavo je i bespotrebno. Fudbal je nepredvidiv, donosi mnogo toga i neprestano nas iznenađuje. Treba imati svoj stav, izneti ga i poštovati tuđi.

Zamislite da smo mi na svaku pogrešnu procenu Vlade Novakovića zatrpavali njegov tviter?! Možda bi bili u pravu što se same materije tiče, ali isto tako bi bili i turbo debili 🙂

Dakle ostajem pri stavu da je daleko fudbalski pismeniji, s tim što se situacija od tada drastično promenila odlaskom Matića i o tome sam pisao OVDE. Sad Čelsija krila neće imatu tu slobodu koju im je Matara garantovao, a s druge strane Lukaku dobija boost u vidu pomeranja Pogbe ka napred.

No ima još 25 dana do kraja prelaznog roka, Čelsi MORA još dovoditi ukoliko želi neki uspeh ove sezone, a mi ćemo to već komentarisati i polemisati…

Što se današnje tekme tiče vidi se da je na nekih 60% fizičke spreme, imao je solidnu šansu, ali tek 15 minuta igre od kojih većina sa igračem manje. U Žurnalu bi bio neocenjen, a to je i moj stav.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply