Karlajl Junajted – ljubav ne poznaje daljinu

Možda je tako najbolje opisati put koji su prevalili navijači Karlajl Junajteda zarad gostovanja Plimut Argajlu. Naime, čak 169 navijača Karlajla je prevalilo put od 388 milja (oko 625 kilometara) u jednom pravcu zarad najdaljeg gostovanja u engleskom profesionalnom fudbalu. Karlajl Junajted je iz istoimenog grada koji se nalazi na samom severu Engleske veoma blizu Škotske dok se Plimut nalazi na sasvim drugom kraju zemlje, skoro 400 milja južnije. Da stvari budu još teže, termin odigravanja utakmice je bio u utorak. Dakle krenuli su u utorak u 10h, a u svoj grad su se vratili u sredu u 5h.

Grafički prikaz putovanja ekspedicije iz Karlajla- 169 upornih navijača

Grafički prikaz putovanja ekspedicije iz Karlajla- 169 upornih navijača

Ali tu njihovim mukama nije bio kraj. Njihovi ljubimci su ubedljivo izgubili od Plimuta rezultatom 4:1 a utešni pogodak za goste je postigao Džo Tompson u 93. minutu utakmice.
Jedna navijačica Karlajla u intervjuu za BBC Radio na pitanje voditelja kako se osećaju, odgovorila je :

” Ma dobro smo mi, mi smo jedna uporna grupa. Nije ovo ništa na šta nismo navikli. Samo iznenađeni smo količinom interesovanja koje je vladalo za ovo gostovanje.
Za nas, ovo je put koji bi smo svakako morali da pređemo da gledamo naš klub. Ne znam samo ko je došao na ideju da stavi sve ovo u utorak uveče ali želela bih da porazgovaram koju reč s tom osobom.”
Uprkos ubedljivom porazu navijači nisu potpuno razočarani napustili stadion.
”Aplaudirali smo tom golu kao da je pobedonosni”, priseća se Ali a zatim dodaje ”Odnos igrača prema navijačima je bio sjajan i obrnuto. Igrači su po završetku utakmice došli do nas i zahvalili nam se na put koji smo prevalili da bi ih bodrili.”

Poslovica ‘Daleko od očiju, daleko od srca’, očigleno ne važi na severu Engleske!

Ljubav, požrtvovanje i strast. To odlikuje odnos navijača prema klubu u Engleskoj ma gde god igrali, u bilo koje vreme i u bilo kojoj ligi.

Fudbal u Engleskoj je kultura, nemojte to zaboraviti!

Zanimljivo poređenje na tviteru

Zanimljivo poređenje na tviteru

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply