Fudbal ponekad ume biti okrutan, pitajte u Volsolu

Koliko fudbal nekad ume biti okrutan ove sezone su skapirali navijači Volsola. Ok, nećemo preterivati i predstavljati stvari tragičnjim nego što jesu ali želimo da vidite koliku ulogu ima dobar tajming.

Volsol je sjajno počeo sezonu, bio prvi na tabeli i sve je delovalo super. Od 2011. godine vodio ih je Din Smit, sa kojim je u martu 2015. Volsol došao i do ‘Trofeja Fudbalske Lige’ a bio je i menadžer meseca avgusta.

U isto vreme, totalno suprotna situacija je bila u Brentfordu.  Brentford je klub sa ambicijama ali nekako mi se čini da nemaju jasnu viziju. Pitajte Marka Varbartona, današnjeg menadžera Rendžersa, koji je otišao iz kluba iako je imao vrhunske rezultate.

U novembru prošle godine otpuštaju menadžera i 30. novembra 2015. Brentford dovodi menadžera Volsola Dina Smita. Na njegovo mesto dolazi iskusni Šon O’Driskol. Tada su bili prvi na tabeli.

din-smit

Din Smit i Šon O’Driskol

Epilog?

Din Smit nije napravio instant rezultat u Brentford, dobar je i mlad menadžer i drago nam je da Brentford i dalje ima puno poverenje u njega. Volsol je juče nakon samo 16 utakmica utakmica otpustio O’Driskola i na njegovo mesto postavio Džona Vitnija, dosadašnjeg asistenta i fizioterapeuta.

Mark Varbarton i dalje drži lekcije po škotskom Čempionšipu i sa sigurnošću možemo reći da ćemo sledeće godine ponovo gledati ’Old Firm’ sa Seltikom.

mark-varbarton

Rendžers je najbolje prošao u celoj priči

Poenta priče je šta bi bilo da je Varbarton ostao u Brentfordu, Smit u Volsolu… da li bi ih gledali u Premijer Ligi i Čempionšipu?

Eto koliko tajming ima ulogu ovakvim situacijama.  

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply