Forest Grin Rovers – nekoliko stvari koje morate znati o njima

Forest Grin bori se za svoj prvi ulazak u Ligu 2, a u finalu ih čeka Grimzbi. Roversi su u prvom dvomeču izbacili Dover, dok je Grimzbi bio bolji od Brejntria.

Ako uđu u Ligu 2, Nejlsvort će postati najmanji grad svih vremena s ekipom u prve 4 lige. Gradić broji nešto više od 5 i po hiljada stanovnika, a u njemu se nalazi Nju Lon- stadion Roversa koji prima 5 hiljada ljudi.

nju-lon

Stadion Nju Lon

U planu je izgradnja novog stadiona, iako su na Nju Lonu tek od 2006. godine. Štaviše, u planu je izgradnja celog novog sportskog kompleksa. Ambiciozni vlasnik Dejl Vins rekao je da će do završetka izgradnje kompleksa ‘Eko Parka’ Forest Grin biti klub iz neke od prvih 4 liga Engleske. Ceo kompleks samo je jedan od mnogih ekoloških projekata okruga Glusteršajr.

eko-park

Ovako bi trebao izgledati kompleks ‘Eko park’

Inače, Forest Grin verovatno je najviše ekološki osvešten klub Engleske (neki kažu i na planeti). Igraju na organskom travnjaku koji se održava bez hemikalija. Reflektori na stadionu energiju dobijaju od solarnih ploča. Na stadionu se prodaje isključivo veganska hrana, a igrači imaju posebno propisanu prehranu (npr. nema crvenog mesa).

Ko je menadžer?

Naizgled lagano pitanje na koje je odgovor skoro pa uvek jedno ime. No, Forest Grin je poseban klub, pa je i situacija ovde zanimljiva. Nedelju pre plejof dvomeča s Doverom, Adrijan Penok dobio je otkaz zbog loše forme i 7 utakmice bez pobede. Posao je dobio bivši menadžer Svindona i Nots Kauntija- Mark Kuper. Uprava je odlučila da Kuper još neće voditi ekipu, jer će u nedelju na klupi i dalje biti Skot Bartlet.

mark-kuper

Mark Kuper (levo)

Forest Grin uistinu je poseban i zanimljiv klub, uprava je vrlo ambiciozna i bilo bi strašno interesantno videti ih u Ligi 2 sledeće sezone!

Nedelja 17h, Vembli.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply