Flitvud Taun traži novog menadžera

Još jedan trener ostao bez posla, Flitvud Taun otpustio Grejema Aleksandera!

Nakon 3 uzastopna poraza i 6 utakmica bez pobede u ligi, uprava Flitvuda odlučila je razići se s trenerom Aleksanderom. On je na klupu Flitvuda seo u decembru 2012., te je vodio klub u 145 utakmica. Sezone 13/14 uveo je Flitvud Taun u Ligu 1 po prvi put u klupskoj istoriji, pobedivši Barton Albion na Vembliju! Prošlu sezonu završili su na respektabilnom 10. mestu.

43-godišnji Aleksander prihvatio je krivicu za loš start sezone Flitvuda, a poraz od Džilingema 5:1 u utorak bila je kap koja je prelila čašu. U sledećem kolu ekipu će na utakmici protiv Skantorpa verovatno voditi dosadašnji Aleksanderov pomoćnik- Kris Luketi!

Igračka karijera je Aleksanderu trajala  čak 22 godine, a igrao je za Skantorp, Luton, Preston i Barnli. Skupio je i 40 nastupa za škotski nacionalni tim! Sezonu 2009-10 sa Barnlijem je igrao u Premijer Ligi, i 15. avgusta 2009. postao najstariji debitant u ovom takmičenju.

Aleksander je trener koji je pokazivao dobre rezultate, i dalje je jako mlad i ovo mu ne bi trebao biti vrhunac trenerske karijere.

Sigurno ga se sećate dok je igrao u Barnliju

Sigurno ga se sećate dok je igrao u Barnliju

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply