Džejmi Vardi dobija svoj film?

Otac ga je napustio još dok je bio u pelenama a majka se udala za drugog čoveka i uzela prezime – Vardi.

Pre nego što je postao profesionalac radio je u fabrici medicinskih pomagala.

U Šefildu gde je rođen nije dobio šansu pa je 2007. prešao u Stoksbridž Park Stils i igrao za 30 funti nedeljno. Jedno vreme je nastupao i sa nanogicom zbog incidenta u pabu.

2010. prelazi u Halifaks i postigao 26 golova u prvoj sezoni te bio igrač sezone u klubu.

Nakon samo jedne sezone prelazi u Flitvud Taun, još bolji učinak – 31 gol, igrač sezone u klubu i titula Flitvud i plasman u Ligu 2.

I tu se zadržao samo godinu dana kada je za, amatersku ligu, rekordnih milion funti prešao u Lester!

U prvoj sezoni je bio slab, pa je zbog kritika navijača čak hteo i da napusti fudbal. Najdžel Pirson i njegov asistent Kreg Šekspir su ga odvratili od te ideje. Već u sledećoj je bio igrač sezone u klubu. Dalje već znate…

Ono što možda ne znate jeste da je u novembru 2015. pokrenuo V9 akademiju – sedmodnevne kampove u kojima 60 amaterskih fudbalera ima prilku da se predstavi menadžerima i skautima.

U decembru 2015. kompanija Vokers je izbacila specijalnu seriju čipsa ‘Vardy Salted’ u čast njegovog golgeterskog rekorda…

Zvuči vam kao materijal za film? Sigurno niste jedini!

vardi-holivud

Šta je sve proživeo u poslednjih nekoliko godina, to ni film ne može prikazati

U utorak na stadionu Lestera ponovo je viđen Adrijan Bučart. Hm, ko je to? Poznata vam je holivudska trilogija ’Gol’ i priča o momku iz Los Anđelesa Santijagu Munjezu? E pa napisao ju je upravo Bučart (prva dva dela).

adrijan-bučart

Adrijan Bučart (plavi šal) u utorak u Lesteru

Priča o potencijalnoj saradnji između holivudskog scenariste i trenutno prve zvezde Premijer lige počele su još pre nekoliko meseci a Adrijan je na King Pauer stadionu viđen ponovo u utorak kada je Lester dočekao Liverpul. Imao je šta i da vidi – fenomenalan gol Vardija.

vardi-liverpul

Magija protiv Liverpula

Zanimljivo, kada je Munjez postigao takav gol u prvom delu ’Gol’-a nema ko nije pomislio da je u pitanju klasično holivudsko preterivanje.

Ne kaže se uzalud da život piše najbolje priče.

E sad, ko bi mogao da glumi Vardija?

Spominju se tri glumca – Zak Efron, Robert Patison i Luis Tomlison (član boj benda ‘One Direction’)

Ne možemo da dajemo neku ocenu ko bi najbolje odgovarao ulozi obzirom da ne pratimo rad ovih glumaca, ali kako pišu britanski portali Tomlison ima adute u vidu akcenta a navodno i dobro igra fudbal, što je, priznaćete, bitna stvar u ovom slučaju.

Ipak, mišljenja smo da bi ga trebao glumiti neko od ‘žešćih’ glumaca, karakterom sličan temparamentnom Vardiju. Ova 3 nam ne deluju tako.

luis-tomlison

Tomlison voli fudbal, čak je planirao da kupi Donkaster ali se plan izjalovio

Bilo kako bilo, Džejmi Vardi je fudbaler o kome se ove sezone najviše priča, njegov život svakako zaslužuje dobru ekranizaciju, a publika će ga sigurno dočekati raširenih ruku.

A ne zaboraviti da EURO 2016 još nije ni počeo, možda ga i Adrijan Bučer čeka kao veliko finale svog filma!

Jedno je sigurno, Džejmi Vardi nam obećava vrhunsku zabavu.

P.S. kontamo da bi eventualni film o Rijadu Marezu mogao da režira Kusturica.

Kapirate? 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply