Dobre stvari se dešavaju onima koji čekaju

Kada je Džejms Bitner prvi put bio rezervni golman bio je mart 2002. godine, sigurno nije ni sanjao da će mu za prvi nastup u profesionalnom fudbalu trebati 13 godina, ako brojimo od kada je napustio omladince – 16 godina!

Bitner na svom prvom profesinalnom nastupu

Bitner na svom prvom profesinalnom nastupu

Tek pre nekoliko dana tačnije 14. novembra zbog povrede prvog golmana Plimuta Luka Mekormika po prvi put u profesionalnom fudbalu na gol je stao Džejms Bitner i pomogao da se niz bez poraza nastavi. Nakon 4 991 dana i 86 utakmica na klupi u profesionalnom fudnalu konačno je dobio svojih 5  minuta.

Konačno razumemo poslovicu – dobre stvari se dešavaju onima koji čekaju.

Bitner je inače u Plimutu i trener golmana i igrač. Inače ima 33 godine i prošao je omaldinsku školu Svindon Tauna. Kada tamo nije dobio šansu bio je u Fulamu, Bornmutu i KPRu i nigde nije branio ni minut. Zatim odlazi u Eksiter (tada ispod prve 4 lige) gde brani dve sezone ukupno 42 utakmice. Zatim sezona u Toriju ponovo ni minut na terenu, pa odlazi u Voking, Salzburi, Forest Grin i Hereford gde je branio solidno, najviše u Salzburiju. Od 2014. je na jugu u Plimutu i konačno u svojoj 33. godini je branio na profesionalnoj utakmici.

Sada Džejms Bitner konačno može da kaže da je profesionalni fudbaler, a u prilog mu ide to što je golman pa godine nisu toliki problem i može da brani još nekoliko sezona.

Čak se i on našalio na svoj račun na tviteru, sve najbolje Džejms i još mnogo utakmica ti želimo!

Ne odustajte od svojih snova dobre stvari vas čekaju iza ugla. I mi smo prošle godine bili samo drugari koji imaju stranicu na fb jer obožavaju engleski fudbal ali ništa ne zarađuju od njega, A SADA imamo stranicu i sajt o engleskom fudbalu, a i dalje ništa ne zarađujemo od njega….nekad počnem da pišem tekst i nemam pojma u čemu je poenta nadam se da ću je naći usput…a da, verujte u svoje snove i ako imate neke sponzore za sajt nije na odmet.

Džejms Bitner na tviteru

Džejms Bitner na tviteru

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply