Divna priča iz Šefilda!

U subotu je utakmicom protiv Bristol Sitija na Hilsborou otvorena još jedna sezona!

Kao retko kad u poslednjih nekoliko godina Sove kreću ambiciozno u napad na Premijer Ligu, a tome u prilog govori i sigurna pobeda protiv dobrog Bristola od 2:0.

Ipak, da je Šefild Vendzej veliki klub govore i neke druge stvari, one koje se dešavaju van terena.

Svojoj najstarijoj navijačici uprava kluba učinila je ovaj dan posebnim.

Ajvi Galson, ima ravno 100 godina i vlasnica je sezonske karte za Hilsboro od svoje 30.godine! Punih 70 godina! Kakve li bismo od nje priče čuli?

Ova divna gospođa dobila je poziv od voljenog kluba da zajedno sa unukom i praunukom bude gost Šefilda na utakmici sa Bristolom, u VIP loži i sa komplet tretmanom- osobljem i obrokom od 3 različita jela.

Ajvi Galson

Ajvi Galson sa unukom i praunukom

Ajvi je bila oduševljena: ‘Ovo je nešto što nikad neću zaboraviti. Ovaj dan je bio divan. Naravno da ću biti tu i na sledećoj utakmici kada budemo dočekivali Riding!’

Kada je utakmica završena specijalnoj gošći je rečeno da ne napušta ložu odmah, da bi se nekoliko trenutaka kasnije pojavio vlasnik Sova, Dejfon Čensiri, koji joj je poklonio potpisani dres Venzdeja sa brojem 100 na leđima!

Ajvi je sa unukom i praunukom takođe  imala priliku da se upozna i proćaska sa Dejvidom Hirstom koji je nastupao za Sove punih 11 godina, od 1986. do 1997.godine, i jedna je od legendi kluba.

Kao šlag na tortu došla je pobeda voljenog tima od 2:0.

Ljubav prema klubu je bezuslovna, ali  Šefild Venzdej je uistinu pokazao i onu drugu stranu-  veliki klub se ne postaje samo na terenu a čak i  mali znaci pažnje imaju veliki odjek među poštovaocima ove divne igre i mogu ih osvojiti za sva vremena.

Fudbal u Engleskoj – to je kultura!

Luis MekGugan postiže drugi gol za Sove

Luis MekGugan postiže drugi gol za Sove

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply