Brentford otpustio menadžera!

Ovako smo o Brentfordu pisali u avgustu kada smo najavljivali sezonu: ”O Brentfordu smo dosta pisali prošle sezone. Imaju jako dobru sezonu iza sebe, nakon promocije u Čempionšip su uspeli da izbore plasman u plej of sa 5. mesta. Međutim, još početkom godine se znalo da će ih menadžer  Mark Varbarton, jedan od najzaslužnijih za taj uspeh, napustiti na kraju sezone jer je uprava kluba smatrala da im se mišljenja razilaze. Doveden je Marinus Dijkhujzen iz holandskog Ekscelziora. Čovek o kojem ne znamo ništa,osim da je uveo Ekscelzior u Prvu Ligu Holandije i uspeo da ne ispadne. Nismo bili jedini koji su iznenađeni ovim potezom uprave Pčelica. S toga nam je Brentford jedna od najvećih zagonetki u sledećoj sezoni, čak veća nego što je to Njukasl u Premijer Ligi.  Tim se nije mnogo menjao, čak možemo i reći da su drastično jači nego prošle sezone. Otišli su standardni Dalas i Daglas ali je klub doveo jako dobra pojačanja i to uglavnom sa kontinenta. Štoper Andreas Bjeland stigao iz Tventea došao za rekordnu sumu koju je Brentford ikad platio (oko 3 miliona evra), špic i reprezentativac Danske Lase Vibe iz Geteborga,  Filip Hofman špic iz Kajzerslauterna, Džoš Mekehran za koga su govorili da je novi Lampard, Joan Barbe štoper iz Niora, Konstantin Keršbaumer vezni iz Admire Vaker, su igrači koji su došli a prosek godina im je negde oko 23-24! Dakle, sa planom i ambicijama u novu sezonu. E sad pitanje je kako će se sve to složiti. Sigurno smo da će Brentfordove utakmice, uz Derbijeve,  biti jedne od najzanimljivijih u Čempionšipu i možete ih komotno ispoštovati sa 3+.

Plasman: ambicije im naginju ka Premijer Ligi, ali opet se vraćamo na menadžera kao ključni faktor. Ukoliko ih  Marinus Dijkhujzen posloži onako kao treba, sigurni su u plej ofu.”

Ispostavilo se da smo u pravu! Otpuštanje Marka Varbartona je bio jako loš potez uprave Pčelica!

Marinus Dijkhujzen je otpušten u toku jučerašnjeg dana, zajedno sa svojim pomoćnikom Hendriksenom nakon samo par meseci rada na Grifin Parku! Ne može se reći da nije opravdano, ali realno gledajući nije imao osnovu ni da dolazi. Klub je ostavio na 19.mestu, sa skorom 2-2-4 u 8 utakmica i brukom u Liga Kupu kada ih je Oksford, klub koji igra dve lige ispod, na njihovom terenu dobio 0:4!

marinus

Od navijača se oprostio preko tvitera

Klub će do kraja sezone (bar tako uprava kaže) voditi Li Karlsli, dobro poznato ime ljubiteljima engleza(ja ga lično pamtim po partijama u Evertonu). Karlsli je do sada radio u mlađim selekcijama Brentforda a već večeras ima ispit u Čempionšipu kada na Grifin Parku gostuje neugodni Birmingem Siti!

Tipujemo na Brentford večeras, očekujemo da Li prenese svoj ratnički duh na igrače koji imaju kvalitet za visok plasman!

A za to vreme u Glazgovu…

Mark Varbarton nije valjao upravi, u Glazgovu 8 tekmi isto toliko pobeda

Mark Varbarton u Glazgovu 8 tekmi isto toliko pobeda

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply