Bokserski spektakl na Gudisonu

U nedelju uveče (29.5.) održan je bokserski spektakl, ni manje ni više na Gudison parku, stadionu Evertona!

gudison-boks-3

Titulu prvaka sveta po WBC verziji u teškoj kategoriji po 3. put u svojoj karijeri napadao je lokalni momak Toni Belju (Tony Bellew)! Protivnik je bio momak iz DR Konga Ilunga Makabu.

Nije počelo dobro za Beljua, već u 1. rundi ga je oborio Makabu! Ipak, Belju je uspeo da se podigne i već u 3. rundi napravi pravi mali podvig – nokaut i titula za momka koji navija za Everton!

toni-belju

Kongoanac  je od prethodnih 20 borbi dobio 19, a od toga 18 nokautom. Nakon početne prednosti nad Beljuom i obaranja Britanca u 1. rundi, Makabu se opustio, spustio gard i to ga je koštalo.

Toni Belju je postao 13. Britanac sa titulom svetskog šampiona i za njega je ovo ostvarenje sna jer je osvojio u svom gradu, na svom stadionu pred 15,000 navijača!

„Rekao sam vam da sam pravi Evertonac. Zbog toga sam se podigao posle nokdauna u prvoj rundi. Ništa me nije moglo zaustaviti. Ostvario sam san, postao sam šampion, ono što jesam. Poslednji put kada sam to video na Gudisonu bilo je u holivudskom filmu. Pre četiri sedmice sam povredio rebro, levu šaku, pre dve sam bio u hiperbaričnoj komori. Ali koga briga sad za to!”

gudison-boks-4

Hm, a na koji holivudski film je mislio Belju?

Toni je u poslednjem filmu iz serijala „Roki” (Krid) glumio šampiona koji se na Gudison parku  bori za titulu prvaka sveta i osvaja je protiv Adonisa Krida, Apolovog sina. Adonisovog trenera glumio je, pogađate – Bule Goncić. Šalimo se naravno, Silvester Stalone.

toni-belju-krid

Sve u svemu lepa priča i još jedna potvrda koliko se fudbal u Engleskoj prožima kroz sve pore društva.

gudison-boks-distin

Silvan Distin na meču, po našem mišljenju mogao je i on u ring 🙂

dankan-ferguson

Dankan Ferguson

dejvid-mojes

Prisustvo Dejvida Mojesa je pokrenulo glasine, znate već kako to ide…

gudison-boks-2

Gudison adaptiran u borilačku arenu

gudison-boks-1

Toni i njegov tim u Evertonovim bojama

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply