Barnsli i proizvodnja defanzivaca

Ponovo je sve ružičasto na Okvelu jer Barnsli ima najbolju odbranu u celoj fudbalskoj ligi (EFL). Itan Pinok i Lajam Lindsi su kičma ovog tima koja ne dobija dovoljno pohvala, ali nama to nije prošlo neopaženo.

Ima nešto u tom umeću defanzive u Barnsliju jer su u Jorkširu stasali i Džon Stouns i Alfi Moson, dakle proizvodnja štopera je u punom jeku. Pinok i Lindsi su temelj Stendelovog tima, koji grabi ka ekspresnom povratku u Čempionšip. Naravno, Portsmut i Sanderlend će imati tu još nešto da kažu.

Itan Pinok

U subotu su primili gol posle 11 sati fudbala kada je Džordi Hivula iz Koventrija zabio, ali pod ovim harizmatičnim Nemcem nema mesta za negativnost. Oni pesimistični će reći da imaju 3 remija u poslednja 4 meča i da im direktna promocija klizi, dok će oni optimistični reći kako su u nizu od 20 tekmi bez poraza i imaju 20 sačuvanih mreža ove sezone, više od bilo koga u zemlji, a remiji su došli sa ekipama koje takođe jure promociju.

Itan Pinok bi mogao stopama Stounsa i Mosona ali priznaje da mu je idol Kris Smoling, koji je sa 18 postao profesionalac kada je napustio Mejdstoun Junajted. Šta Moson, Smoling i Pinok imaju zajedinčko? Svi su bili odbijeni od strane Milvola. Moson je imao neuspešnu probu, a ostali su otpušteni u tinejdžerskim godinama.

Pinok i Lindsi nisu prošli akademiju Tajksa, oni su proizvod fantastičnog skautinga, po čemu je ovaj klub takođe poznat, a onda im oni daju da naprave onaj poslednji korak kojim se finansijski obezbediš za ceo život. Pol Hekinbotom, koji sada vodi Hibernijan, je bio ključan u dovođenju oba igrača. Pinok je pokupljen za 500k funti od Forest Grina nakon samo jedne sezone u Vanarami, a Lindsi od Partik Tistla za oko 360k funti. Za Pinoka, koji je proveo 8 godina u Dulič Hamletu ovo je bila zlatna šansa, prešao je u Čempionšip tada a samo sezonu pre toga igrao 7. rang. „Bio je to veliki šok, naročito intenzitet treninga. Trebalo mi je malo da se telo navikne. Sve je delovalo nerealno, ali uvek sam verovao u sebe, radio naporno i kad nije bilo lako,“ rekao je Itan.

Lajam Lindsi

On nije jedini igrač koji je uspeo iz Dulič Hamleta, tu su Erhun Oztumer, Ris Alasani i Šoun MekKolski. „Svi u klubu su verovali da mogu uspeti“ rekao je Pinok. On je predstavljao Englesku C reprezentaciju tada zajedno sa Džamalom Lovom, koji je sada u Portsmutu, Aleks Vudjardom, kapitenom Piterbora i Kiferom Murom, svojim sadašnjim saigračem. „Dosta momaka je uspelo i sada klubovi više obraćaju pažnju na nebrušene talente u nižim ligama.“

Koliko god smešno zvučalo, on je sa 25 godina jedan od starijih u ekipi Barnslija. Prosečna starost u subotu im je bila 23 godine, a golman i kapiten Adam Dejvis je najstariji, a puni 27 u julu. Barnsli ima naviku dovođenja mladih igrača i transformacije istih u zvezde. U januaru su došli Kalum Stajls i Džordan Grin, iz Berija i Jeovila. Napred su Kouli Vudrou i Džejkob Braun, koji pokušavaju da nadomeste povredu najboljeg strelca ekipe, Kifera Mura, koji neće igrati do kraja sezone zbog povrede.

Ako sve bude išlo po planu Vudrou će sledeće sezone igrati protiv kluba gde je odrastao u Čempionšipu, Fulama.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply