5 promena za novo lice Mančester Junajteda

Najbolje priče su one koje traju, a Junajtedova se odužila. Mančester je vezao šest uzastopnih pobeda u prvenstvu i sa velikim samopouzdanjem čeka petnaesti januar i odlični Liverpul. Murinjo je, čini se, posle mnogo previranja pronašao dobitnu kombinaciju.  Menjao je lica u ekipi, a i uloge pojedincima:

Pol Pogba

Najbolji potez bio je pomeranje odličnog Pogbe. Pol sada češće igra dosta bliže napadačima, nebitno da li u formaciji 4-1-4-1 ili odmah iza Ibrahimovića u 4-2-3-1. To su mesta na kojima ima mnogo više slobode i kako je sam izjavljivao, pozicije na terenu gde se najbolje oseća i može najviše da pruži. Njegovo umeće, kreativnost i fizičke predispozicije su tas na vagi u Junajtedovu korist.

pol-pogba

Henrik Mihtarijan

I dalje je potpuno nejasno zašto za fantastičnog Jermena nije bilo dovoljno minuta od samog početka prvenstva. U redu, bio je povređen, možda blago nespreman u nekom trenutku, ali dešavalo se i da ga Žoze jednostavno nije video neko vreme u kombinaciji pravdajući to sa tim da se Mihtarijan privikava na ligu i život u Engleskoj. Neka bude tako, ali čim je dobio prostor Đavoli su počeli sa konstantnim sakupljanjem bodova.

henrik-mhitarjan

Fil Džons

Odbrana deluje dosta dobro od kako se Džons nalazi u ekipi, toliko da nedeljama unazad samo retki spominju odsustvo Smolinga iz startnih jedanaest, kao i povredu Bajia. Fudbaler koji je u dresu Blekburna impresionirao Fergusona i od koga je Gordi Albion mnogo očekivao  jednostavno nije imao sreće sa zdravljem prethodnih godina. Možemo samo da mu poželimo da ga zaobiđu povrede i on konačno iskaže potencijal.

fil-dzons

Majkl Kerik

Majkl nije igrač od koga možete očekivati čaroliju, asistencije ili golove, ali je, pre svega, izuzetno stabilna ličnost i pruža igre bez mnogo oscilacija. Jednostavno, nikada nije loš. Svojom mirnoćom, taktičkom obučenošću  i preciznim pasom daje ton igri veznog reda i na njega oni ofanzivniji uvek mogu da se oslone. Nije bez razloga bio neizostavni deo Serovog tima, a iako je u poznijim godinama može još uvek da doprinese. Žoze je pre neki dan od kluba zahtevao da razgovaraju sa njim oko produžetka ugovora.

majkl-kerik

Maruan Felaini

Belgijanac je bez sumnje ekstrem. Poseduje neke od kvaliteta koje retko koji igrač sredine terena ima. Skok igra, duel, odgovornost i njegova defanziva su svakako poželjni u velikom broju klubova. Ali, potpuno je neshvatljivo da igrač takvih tehničkih kvaliteta može da bude u startnoj postavi jednog od najvećih svetskih ekipa. Njegovo izostavljanje iz tima i ustupanje mesta Keriku je doprinelo boljim igrama.

maruan-felaini

Na Old Trafordu se tiho govori i o borbi za titulu. Slede, redom, Liverpul, Stouk, Hal i Votford. Možda će derbi sa Klopovim momcima biti ključan. Ovo je još uvek daleko od renomea kluba, ali počinje da liči.

 

tekst: Slobodan Višković

Slobodan je ekonomista koji voli fudbal i dobru priču.

Pisanje je jedan od načina da ostene u sportu a njegov blog možete posetiti OVDE.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply