Musa Dembele- još jedan Fulamov dragulj

Musa Dembele, mladi je napadač Fulama koji je privukao pažnju puno pristalica Čempionšipa! Mladi Francuz rođen je 12. jula 1996. godine, a produkt je škole trenutno najbolje francuske ekipe PSŽ-a! Osim što ove sezone pruža vrlo dobre partije, mogli ste zapaziti da ima identično ime kao veznjak Totenhema, te bivši veznjak upravo ekipe Fulama!

musa-dembele

Da li će Jokan imati priliku da se uveri u Dembeleove kvalitete?

Do 2012. godine ovaj je napadač bio u akademiji pariškog tima, a kako mu nije ponuđen ugovor kao 16-godišnjak postaje članom Fulama. U sezoni  12/13 postao je članom Fulamove U18 ekipe i brzo postao jedan od ključnih igrača njihove mlade ekipe. Te sezone odigrao je 21 utakmicu, što u ligi što u kupu, te postigao čak 17 golova. Fulam je osvojio ligaški U18 naslov, a Dembeleu su sjajne igre donele prvi profesionalni ugovor u leto 2013. godine!

Sezonu  13/14 Musa je počeo u Fulamovoj U18 ekipi. Tu sezonu je otvorio strašno – u prvih 9 utakmica zabio je 14 golova! U celoj sezoni  fantastična 23 gola u tek  17 nastupa. Prebačen je u U21 ekipu gde mu je za 8 golova bilo potrebno tek 9 nastupa. Sjajne igre za U18 i U21 ekipu donele su mu debi u Premijer Ligi 30. novembra 2013.godine. U toj utakmici Musa se povredio pa je vraćen nazad u mladu ekipu.

30. marta 2014. postao je najmlađi starter u Premijer Ligi za Fulam sa samo 17 godina i 261 danom. Te sezone Fulam je ispao iz Premijer Lige.

U sezoni  14/15 Dembele je igrao vrlo malo. Tek 15 nastupa za prvi tim  Fulama i 4 za U21 ekipu. Neki su se bojali stagnacije, ali Dembele je pokazao  da neće biti tako, jako dobrom 15/16 sezonom! Iako je svoj prvi gol u Čempionšipu postigao tek u 6. kolu, Musu to nije sputavalo. Mladi Francuz u oktobru je pokazao svoje pravo lice zabivši 5 golova u 3 utakmice- 1 Lidsu, 2 Redingu i 2 Bristolu! Ove sezone u svim takmičenjima ima 25 nastupa na kojima je dao  10 golova! Nije loše za 19-godišnjeg momka koji tek sad igra svoju prvu ‘pravu sezonu’.

Dembele ima sjajne fizičke predispozicije. Visok je 183 cm, što je za napadača vrlo respektabilno, trebao bi poraditi još na snazi, ali ima vremena, tek mu je 19 godina. Ima jako dobar osećaj za prostor, jako dobar je u situacijama 1 na 1 i strašno je brz. Pokazao je dobru tehniku za svoje godine, najviše treba raditi na igri glavom.

Interes za njega pokazali su Totenhem, Mančester Junajted, Everton, PSŽ, Napoli, Roma,  a najnovije informacije kažu i Kristal Palas i Juventus. Fulam traži 6 miliona funti, a Dembeleu ističe ugovor na leto pa sami procenite da li će klubovi platiti traženo. Neki bi možda jedino tako i mogli da ga dobiju, tako da biće ovde još drame. Za njega bi najbolje bilo da ostane na Krejven Kotidžu.

Uz rad na tehnici, uz poverenje trenera i puno minuta na terenu, ovaj igrač može postati apsolutno kompletni paket! Fulam nakon Patrika Robertsa opet ima dragulj, a nadamo se da ćemo ovog duže gledati u belom dresu.

Mi verujemo u Musu Dembelea,  a vi?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply