Džek Griliš – Aston Vila u krvi

Džek je rođen 10. septembra 1995. u Solihalu, 15ak kilometara od Birmingema, i ceo život bio je navijač Aston Vile čiji je član od svoje 6. godine. U porodici ima i Irskih korena pa se Engleski fubalski savez trudi da pobedi u trci za Džeka Griliša, za sada im ne ide jer je on izabrao da igra za Irsku reprezentaciju u21. U sezoni 2013-14, kada je bio na pozajmici u Nots Kauntiju, je zasijao na trenutke ali to može da prođe ispod radara i vrlo dobrim poznavaocima fudbala. Nakon 17 utakmica u Premijer Ligi prošle sezone sa izuzetnim učinkom ovog momka u Vilinom dostizanju finala FA Kupa, Džek Griliš više nikom ne može da prođe nezapaženo.

Zanimljivo je da Džekov prapradeda takođe bio fudbaler i to ne bilo kakav, bio je šampion Engleske i osvajač FA Kupa sa Aston Vilom. Bili Gereti je čak odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju Engleske. U sezoni 1899/1900 u kojoj je bio šampion bio je i prvi strelac sa 27 golova (do danas samo je Pongo Voring dao više u jednoj sezoni). U finalu FA Kupa 1905. bio je igrač utakmice! Iako je bio prvi strelac tima bio je poznat kao jedan od najraznovrsnijih igrača šampionskog tima.

Bili Geriti prapradeda Džeka Griliša

Bili Geriti prapradeda Džeka Griliša

On igra kao krilo ili ofanzivni vezni i ima neverovatnu sposobnost da prolazi defanzivce. Brajan Džons, bivši direktor Viline akademije, rekao je da ga po stilu igre Griliš potseća na Forestovu legendu Džona Robertsona (igrao u najslavnijim danima Foresta, postigao gol za pobedu u finalu Kupa Šampiona 1980. protiv Hamburga). Kreće se tako graciozno i meko da često bude žrtva oštrih startova robusnih defanzivaca. Griliš nosi kostobrane dečije veličine da bi mogao efektivnije da kontoriliše loptu i spušta štucne zbog sujeverja. Ponekad preteruje u tome pa ga sudije opominju da ih bar malo podigne. Šervud je rekao prošle sezone da mnogo uči iz svog prijateljstva sa Džoom Kolom kojeg smatra za idola.

Džek Griliš je krenuo prapradedinim stopama i može postati legenda kluba kao i on. Šervud odlično radi sa mladim igračima (uveo je i Harija Kejna u prvi tim) i tu su svi uslovi za uspeh. Takođe vodi i buran život van terena i na odmoru na Tenerifima je slikan kako mrtav-pijan spava na ulici, nadamo se da su to samo mladalački ispadi i da nećemo dobiti novog Gazu. Dok čekao nove majstorije Griliša ove sezone koje će itekako trebati Aston Vili prisećamo se njegova najbolje partije do sada kada je razbio Liverpul i odveo svoju ekipu na Vembli u finale FA Kupa.

Tvit koji je obišao ceo svet - Griliš leži na putu onesvešten od alkohola na svom odmoru na Tenerifima

Tvit koji je obišao ceo svet – Griliš leži na putu onesvešten od alkohola na svom odmoru na Tenerifima

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply