Aleks Movat – razlog za optimizam Lids Junajteda

Aleks Movat je rođen u Donkasteru 13.02.1995. i karijeru je počeo u juniorskom klubu Bentli Puma Donkaster gde su ga odmah primetili skauti Lidsa. Prošao je akademiju Lidsa u kojoj je od svoje 9. godine, Movat je prošle sezone nastupao u 29 utakmica, postigao jedan gol i bio mladi igrač godine u klubu. Ove godine napredak je očigledan sa 4 gola u 16 tekmi iako ga je ignorisao bivši trener Dejv Hokadej da bi ga u prvu postavu vratio  njegov mentor iz akademije Nil Redfern. Redfern je za njega rekao „ima ceo svet pod nogama i on je izvanredan mladi igrač“. Igra na poziciji centralnog veznog ali može po potrebi i na levoj strani. U Jorkšir Ivning Post izašao je članak o njemu gde su ga po stilu igre poredili sa čuvenim Beri Fergusonom. Igrao je za Englesku U19, a ima pravo da igra i za Škotsku preko očeve strane.

Neki PL klubovi su ga hteli još u januaru ali Lids ima embargo na transfere pa svakako nije mogao nigde.

Aleks Movat je takođe poznat kao reper i nedavno je u svojoj pesmi oduševio navijače Lidsa rekavši „kako ne planira da igra za bilo koji drugi klub i zašto bi išao ako je sve super ovde“.

Movat daje gol u Birmingemu prošle sezone

Movat daje gol u Birmingemu prošle sezone

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply