Premijer Liga – najbolji u oktobru

Premijer Liga izabrala je najbolje aktere u oktobru, kao i uvek to se desi dosta kasno narednog meseca. Najviše mesečnih nagrada od svih igrača osvojio je Stiven Džerard čak 6, a prate ga Vejn Runi i van Persi sa po 5. Od menadžera Aleks Ferguson je neprikosnoven sa 27, drugi je Arsen Venger sa 15, a treći Dejvid Mojes sa 10.

Čelsi je imao strašan mesec od 4 pobede bez primljenog gola pa nije ni čudo da njihovi igrači dominiraju u nominacijama.

U konkurenciji igrača nominovani su bili:

Džo Alen (Stouk Siti)

Ilkaj Gundogan (Mančester Siti)

Filip Kutinjo (Liverpul)

Eden Azar (Čelsi)

N’Golo Kante (Čelsi)

Diego Kosta (Čelsi)

NAJBOLJI IGRAČ U OKTOBRU JE  EDEN  AZAR (ČELSI)!

Nakon Rahima Sterlinga i Son Heung-Mina, Azar, je treći nagrađeni fudbaler ove sezone. Zanimljivo je da mu je ovo prva nagrada za igrača meseca iako je u sezoni 2014/15 bio igrač sezone. Eden je doneo 4. ovakvu nagradu za Belgiju, a pre njega osvajali su je Jan Vertongen, Maruan Felaini (dok je igrao za Everton, naravno) i Kristijan Benteke.

azar-oktobar

U konkurenciji menadžera nominovani su bili:

Arsen Venger (Arsenal)

Antonio Konte (Čelsi)

Jirgen Klop (Liverpul)

Mark Hjuz (Stouk Siti)

NAJBOLJI MENADŽER U OKTOBRU JE ANTONIO KONTE (ČELSI)!

Nije veliko iznenađenje jer je ostvario sve pobede u mesecu i to u stilu, bez primljenog gola. Naravno, ovo mu je prva ovakva nagrada s obzirom da je tek od ove sezone u Engleskoj. Nagrađeni pre njega ove sezone bili su Majk Felan i Jirgen Klop. Ovo je 12. nagrada za italijanske menadžere, a društvo je više nego prestižno. Klaudio Ranijeri 5, Karlo Anćeloti 4, Roberto Manćini 2 puta.

konte-oktobar

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply