Liga Kup – pregled prvih utakmica 1/2 finala

Liga Kup je sve bliži kraju, sredinom nedelje odigrane su i prve utakmice polu finala ovog takmičenja.
U utorak je Liverpul odneo veoma bitnu pobedu na Britaniji golom Džordana Ajba. Redse je ova pobeda skupo koštala zbog povreda Kutinja i Lovrena, a predstoje im teške utakmice u Premijer Ligi sa Arsenalom i Mančester Junajtedom. Mark Hjuz je kao i Klop izašao sa najjačom postavom i bio je vidno razočaran igrom svog tima. Revanš se igra 26. januara na Enfildu i nema gola u gostima.

Drugo polufinale igralo se na Gudisonu i ovde je domaćin slavio sa 2-1. Poveli su preko Funesa Morija i to je bio rezultat na poluvremenu. Hesus Navas je izjednačio na asistenciju Aguera, a zatim Lukaku glavom na asistenciju Berija postavlja konačan rezultat. Oba tima igrala su sa skoro najjačim postavama i utakmica je bila odlična, Liga Kup “at his best”. Inače. ova dva tima se u 3 nedelje sreću 3 puta jer osim dve utakmice u Liga Kupu igraju i u Premijer Ligi. Njihova druga polufinalna tekma se igra 27. januara u 20.45h.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply