LIGA KUP – OSVRT NA FINALE

Mančester Siti je osigurao svoj drugi Liga Kup u 3 godine nakon pobede nad Liverpulom na penale na Vembliju!

mančester-siti-liga-kup

Slavlje Građana na Vembliju

Posle lošeg prvog poluvremena šou je počeo kada je Fernandinjo u 49. minutu na asistenciju Aguera iskosa šutirao ispod Minjolea za 0-1 Sitija. Bivši Liverpulovac Rahim Sterling je imao dve čiste šanse ali je šutirao pored gola. Liverpul je izjednačio preko Kutinja u 83. minutu koji je Lalanin odbitak od stative smestio u mrežu. Inače to je bio njihov prvi šut u okvir gola. Siti je tražio penal u situaciji kada je Moreno startovao nad Aguerom ali Majkl Oliver je odmahnuo rukama.

Apsolutni junak utakmice je Vili Kabaljero koji je odbranio 3 penala od 4 igračima Liverpula. Samo Džanovu panjenku nije predvideo. Branio je redom Lukašu, Kutinju pa Lalani. Dok je kod Sitija Fernandinjo pogodio stativu, a zatim bili sigurni Navas, Aguero i Jaja Ture. Bivši golman Malage koga je Pelegrini poveo sa sobom branio je svaki minut u Liga Kupu i njegova uloga u ovom trofeju je nemerljiva.

liga-kup-osvajači

Igrala su dva brata jedan protiv drugog jer je Kolo ušao nakon sudara glavama Džana i Sakoa nakon čega je Francuz morao van igre protiv svoje volje. Bio je vidno iznerviran i bacio flašicu sa vodom. Bio je to i sudar plejmejkera Silve i Kutinja i napadača Staridža i Aguera. Spektakl pred 86 200 ljudi nije izostao.

Dakle šta smo imali ovde:

  • Kabaljero apsolutni heroj! Odbranio je 3 penala od 4.
  • Klop nije uzeo prvi trofej i ostaje mu samo Liga Evrope.
  • Sterling se ipak zadnji smeje. Iako je promašio dve šanse osvojio je trofej protiv svog bivšeg kluba i to je razlog zbog kojeg je otišao.
  • Poraz najteže pada Lukašu koji je bio izvanredan na poziciji štopera (nikada nisam mislio da ću pisati ovakve atribute za njega). Pokazao je srce i neverovatnu borbenost, a nije bio na svojoj poziciji i čak su mu se i partneri menjali.
  • Pelegrini se oprašta od Sitija sa trofejem, da li samo jednim? Tu su još PL i LŠ.

Iz neutralnog ugla nekako je zadovoljena neka kosmička pravda i kad se gleda celo takmičenje Siti je zaslužio trofej, gazili su rivale na putu do finala dok su Redsi igrali penale i protiv Stouka i čak protiv Karlajla u svom prvom kolu. Sa Pelegrinijem će skoro sigurno otići i Jaja Ture koji je postigao pobednički penal ali i bez toga će imati uvek status legende Građana.

Pobednički selfi Građana

Pobednički selfi Građana

Zanimljivo je da je Noel Galager pre početka meča prognozirao penale ali i to da Jaja Ture postiže odlučujući za Siti!

Kamera je uhvatila i njega nakon meča.

To je to do sledeće sezone Liga kupa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply