Liga Kup – najava Runde 2

Liga Kup svoju drugu rundu odigrava sredinom ove nedelje tačnije utorak/sreda. U ovoj rundi se uključuju i klubovi iz Premijer Lige koji ne igraju Evropska takmičenja ali klubovi su odvojeni u dva šešira pri izvlačenju pa nema sudara velikana. I bez toga ima dosta zanimljivih utakmica, a svaka od njih je sudar ekipa iz različitih liga.

Malo je neprijatno za Čelsi i Liverpul što uopšte moraju da kreću od ove runde ali ne bi trebali da imaju neki pretežak posao. Plavci čekaju Bristol Rovers na Stemfordu koji će nakon izbacivanja Kardif Sitija hteti da napravi još jedno iznenđenje, dok će Crveni ići na Pireli Stadion Bartonu na noge po prvi put ikada. Everton će dočekati Jeovil Taun i ni oni ne bi trebali imati problema protiv Rukavičara. Hal Siti putuje u Devon tačnije u Eksiter i nisu jedini.Vest Bromvič ide u Nortempton, Svonsi u Piterbro, a Stouk u Stivenidž. Votford dočekuje Džilingem, a Palas Blekpul i sada je jaz između njih 3 lige.

Rafa Benitez koji je prošle godine na ovaj dan gledao kako njegov Real Madrid pobeđuje Real Betis sa 5-0 sada će dočekati Čeltenam Taun. Geri Džonson, menadžer Čeltenama, je prošle godine na ovaj dan pobedio na gostovanju Torki Junajtedu u Konferenciji.

akrington barnli liga kup

Rađanje novog rivalstva u Lankaširu

Četiri utakmice su ostavljene za sredu i u svakoj je po jedan premijerligaš. Prenos je pao na susret Morkamba i Bornmuta ide uživo na Arenasport 2. Osim njih Boro gostuje Fulamu u duelu dve ekipe koje su dobro počele sezonu. Vrlo zanimljiv je i susret Akringtona i Barnlija s obzirom da se klubovi nikada nisu sreli i da su na 10km jedan od drugog. Ovo bi mogao biti početak nekog novog rivalstva u Lankaširu. U poslednjoj utakmici Sanderlend čekuje Šruzberi i Dejvid Mojes će tražiti prvu pobedu kao menadžer Crnih Mačaka.

50 klubova, 25 utakmica, 2 dana. NEKA POČNE!

utorak 20.45h/21h

Blekburn Rovers (2) – Kru Aleksandra (4)

Barton Albion (2) – Liverpul (1)

Čelsi (1) – Bristol Rovers (3)

Derbi Kaunti (2) – Karlajl Junajted (4)

Everton (1) – Jeovil Taun (4)

Eksiter Siti (4) – Hal Siti (1)

Luton Taun (4) – Lids Junajted (2)

Milvol (3) – Notingem Forest (2)

Njukasl Junajted (2) – Čeltenam Taun (4)

Nortempton Taun (3) – VBA (1)

Norič Siti (2) – Koventri Siti (3)

Oksford Junajted (3) – Brajton & Houv Albion (2)

Kristal Palas (1) – Blekpul (4)

Piterboro Junajted (3) – Svonsi Siti (1)

Preston Nort End (2) – Oldam Atletik (3)

KPR (2) – Ročdejl (3)

Skantorp Junajted (3) – Bristol Siti (2)

Stivenidž (4) – Stouk Siti (1)

Votford (1) – Džilingem (3)

Vulverhempton Vonderers (2) – Kembridž Junajted (4)

Reding (2) – MK Dons (3)

sreda 20.45h

Akrington Stenli (4) – Barnli (1)

Fulam (2) – Midlzbro (1)

Morkamb (4) – Bornmut (1) – prenos Arenasport 2

Sanderlend (1) – Šruzberi Taun (3)

*broj u zagradi predstavlja rang takmičenja u kojem klub igra

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply