Liga Kup – NAJAVA FINALA

Liga Kup u svom vrhuncu – Liverpul i Mančester Siti sreću se u finalu na Vembliju u nedelju!

Vembli čeka spreman

Vembli čeka spreman

Redsi su na putu do finala imali trnovit put. Prvo su početkom oktobra izbegli debakl i prošli četrvtoligaša Karlajl na penale nakon što je bilo 1-1 u regularnom delu. To je bilo još pre nego što ih je Klop preuzeo, nakon dolaska Nemca pobeđuju Bornmut sa 1-0 i Sautempton sa 6-1 da bi u ½ finalu dobili Stouk. Bilo je 1-1 iz dve utakmice i Liverpul pobeđuje 6-5 na penale. Redsi su najtrofejniji tim u ovom takmičenju – osvojili su ga 8 puta, poslednji put 2012. godine.

Programi za finale se štampaju

Programi za finale se štampaju

Sitijev put do finala bio je mnogo lakši. Padali su redom Sanderlend (4-1), Kristal Palas (5-1), Hal Sti (4-1) da bi se pomučili tek sa Evertonom u ½ finalu. Karamele su dobile prvu utakmicu 2-1 i čak u drugoj poveli sa 0-1 ali Građani su okrenuli na 3-1 i evo ih na Vembliju. Građani su Liga Kup osvajali 3 puta, poslednji put 2014. godine.

Vrata za ulazak na teren

Vrata za ulazak na teren

Ovi rivali nikada nisu igrali finale Liga Kupa ali daleko od toga da se nikada nisu sreli. Igrali su 6 puta u Liga Kupu i Siti je samo jednom dobio Liverpul i to u Rundi 3 sezone 1969/70 kada su i osvojili ovo takmičenje, bilo je 3-2. Liverpul je dobio po dve utakmice u sezonama 1980/81 i 2011/12 i u obe sezone osvojio Liga Kup, takođe su dobili Građane 1996. u Liga Kupu sa 4-0.

U međusobnim susretima Liverpul je mnogo bolji sa 84 pobede naspram Sitijeve 44, takođe je bilo i 44 nerešena ishoda.

Mogli bi gledati vrlo zanimljivu tekmu s obzirom da je u poslednjih 6 finala pao 21 gol što je 3,5 golova po meču.

Nedelja 17.30h, Vembli, i borba za prvi pehar u sezoni! Sigurni smo da bilo da ste navijač nekog od ova dva kluba ili neutralac bićete uz male ekrane, znam da mi hoćemo.

Spektakl može da počne

Spektakl može da počne

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply