Liga Kup – najava 1/2 finala

Vembli je sve bliži i ostala su još 4 tima u borbi za Liga Kup! Oni će odmeriti snage u polufinalnoj rundi u kojoj se igraju dve utakmice, 5. i 6. januara i 25. i 26. januara pre nego što se sastanu u finalu 28. februara na Vembliju.

Sigurno je da Plavci neće odbraniti titulu

Sigurno je da Plavci neće odbraniti titulu

Ove nedelje igraju se prve utakmice polufinala:

5.januara

Stouk Siti – Liverpul

6.januara

Everton – Mančester Siti

Ostali su samo timovi iz Premijer Lige ali ništa manje zanimljivo neće biti.

Prvo u utorak Keramičari dočekuju Redse. Poslednji put kada je Stouk bio u 1/2 finalu Liga Kupa 1972. i osvojili su ga! Mark Hjuz ne krije da voli ovo takmičenje koje je 3 puta osvajao kao igrač i mogao bi izaći sa dosta jakom postavom. Trenutno su u dobroj formi pa ih ne treba potcenjivati, a na putu do 1/2 finala izbacili su i branioca trofeja Čelsi (1-1, na penale). Osim njih uspešno su prošli i Luton (1-1, na penale), Fulam (1-0) i Šefild Venzdej (2-0). Taj Liga Kup 1972. je i jedini put kada su Keramičari trijumfovali u ovom takmičenju. Njihov protivnik je najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju – Liverpul, osvajali su ga čak 8 puta (poslednji put 2012.). Zbog loših igara u Premijer Ligi verujem da će i Klop izvesti veoma jaku postavu da bi spasio sezonu i eventualno završio s jednim trofejem ali i mestom u Evropi. Na putu do 1/2 finala Redsi su prošli Karlajl (1-1, na penale), Bornmut (1-0) i Sautempton (6-1).

Stoukovi igrači slave osvajanje Liga Kupa 1972. nakon pobede nad Čelsijem od 2-1

Stoukovi igrači slave osvajanje Liga Kupa 1972. nakon pobede nad Čelsijem od 2-1

U drugoj tekmi ove nedelje, onoj u sredu, Karamele dočekuju Građane. Everton nikada nije osvojio Liga Kup, a trofej čekaju od 1995. godine! Igraju vrlo zabavno za publiku dosta daju i primaju golova samo je pitanje kako će Martinez shvatiti ovo takmičenje. Ako ga vidi kao šansu za trofej i izvede jak tim sve je moguće i to svi navijači priželjkuju. Na putu do ove runde Everton je izbacio Barnsli (5-3 na produžetke), Reding (2-1), Norič Siti (1-1, na penale) i Midlzbro (2-0). Sa druge strane Siti vija Arsenal u PL i imaju 2 utakmice više od njih u januaru što će im mnogo odmoći. Verujem da će igrati s drugim timom u Liga Kupu ali njihov „drugi tim“ je jači od velike većine prvih postava na ostrvu pa nam ova tekma obećava dobru zabavu. Građani su Liga Kup osvajali 3 puta, poslednji put 2014. godine. Jedini su tim ove godine u 1/2 finalu koji nije niti jednu rundu prošao na penale, čak nisu ni produžetke igrali a izbacili su Sanderlend (4-1), Kristal Palas (5-1) i Hal Siti (4-1).

Dakle, biće vrlo zanimljivo na putu do Vemblija i verujem da navijači ovih klubova jedva čekaju da počnu utakmice.

Ko će igrati na Vembliju ove godine?

Ko će igrati na Vembliju ove godine?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply