Liga Kup – najava 1. runde

Parovi Liga Kupa izvučeni su još u prvoj polovini juna u izvlačenju na Tajlandu. Zašto na Tajlandu? Pa jer je novi sponzor njihovo energetsko piće „Carabao“ po kojem se sada i zove kup. To nije ništa čudno i stalno je Liga Kup imao sponzora po kome nosi naziv, čudno je što su izvlačenje pomerili u stranu zemlju. Na ceremoniji je prisustvovao i Emanuel Peti koji baš i nema mnogo veze sa samim takmičenjem budući da ga nikada nije osvajao.

Kao što znate Liga Kup je takmičenje u kome učestvuje 92 profesionalna kluba iz prve 4 engleske lige. U prvom kolu sastaju se svi osim klubova iz Premijer Lige. Tu imamo izuzetak da Hal Siti i Midlzbro imaju prolaz u drugu rundu zbog poena od prošle sezone dok će Sanderlend morati od prvog kola. U drugoj rundi se priključuju svi klubovi osim onih koji učestvuju u Evropskim takmičenjima (njih 7) i u trećem kolu konačno svi igraju. Branilac trofeja je Mančester Junajted koji je u prošloj sezoni osvojio svoj 5. Liga Kup.

Dobili smo dosta zanimljivih parova, a utakmice su podeljene na utorak/sreda/četvrtak. A što se tiče prenosa za nas ponovo Arenasport radi prenose ovog takmičenja.  Za ovu rundu dosta čudno su se odlučili. Naime, prenose samo dve utakmice, obe u sredu u isto vreme. U pitanju su Kolčester Junajted – Aston Vila (Arenasport 3) i Lids Junajted – Port Vejl (Arenasport 4)!

Branioci trofeja

Sanderlend posle dosta dugo kreće od prve runde i dobili su zanimljivo gostovanje u Bariju i oni jedini igraju u četvrtak.

Od 23 različita osvajača čak 13 ih startuje od prve runde!

Aston Vila osvajala je ovo takmičenje čak 5 puta, poslednji put 1996. godine, gostuje Kolčesteru. Notingem Forest koji je 4 puta osvajao Liga Kup, poslednji put 1990. godine, dočekuje Šruzberi Taun.

Dvostruki osvajači su Birmingem Siti, Norič Siti i Vulvsi. Plavi dočekuju Krauli Taun, susret Rednapa i Kjuela. Kanarinci dočekuju Crvendaće iz Svindona, a Vukovi Jeovil Taun koji je za vikend primio 8 komada od Lutona i igrači i menadžer platili su troškove puta za 258 navijača.

Kolčester na tv-u i dolazi im jedan od najvećih klubova u zemlji

Zanimljiv će biti i susret Koventrija i Blekburna nekadašnjih Premijerligaša koji su sada u Ligi 1 i Ligi 2. Blekburn je čak i osvojio Liga Kup 2002. godine. Kad smo već kod klubova koji su igrali PL susreću se i Vigan i Blekpul. Domači su upravo otišli u ligu dole, a gosti se popeli u ligu iznad.

Forest Grin će igrati svoju prvu utakmicu u Liga Kupu u istoriji kluba, dolazi im MK Dons koji je liga iznad. Sigurno je da se ovakve stvari ne dešavaju svaki dan u ovom klubu.

Čudna odluka saveza je i da oba kluba iz Bristola igraju u isti dan, obzirom da igraju na svojim stadionima. Siti dočekuje Plimut, a Roversi Kembridž.

Praznik je i u Grimzbiju gde gostuje Derbi Kaunti. S obzirom da su obe ekipe crno-bele gosti će morati u rezervnoj garnituri da igraju.

utorak 20.45h/21h

Akrington Stenli (4) – Preston Nort End (2)

Vimbldon (3) – Brentford (2)

Barnsli (2) – Morkamb (4)

Birmingem Siti (2) – Krauli Taun (4)

Bredford Siti (3) – Donkaster Rovers (3)

Bristol Siti (2) – Plimut Argajl (3)

Bristol Rovers (3) – Kembridž Junajted (4)

Kardif Siti (2) – Portsmut (3)

Koventri Siti (4) – Blekburn Rovers (3)

Eksiter Siti (4) – Čarlton Atletik (3)

Flitvud Taun (3) – Karlajl Junajted (4)

Forest Grin Rovers (4) – MK Dons (3)

Grimzbi Taun (4) – Derbi Kaunti (2)

Luton Taun (4) – Ipsvič Taun (2)

Mensfild Taun (4) – Ročdejl (3)

Milvol (2) – Stivenidž (4)

Norič Siti (2) – Svindon Taun (4)

Notingem Forest (2) – Šruzberi Taun (3)

Oksford Junajted (3) – Čeltenam Taun (4)

Piterboro Junajted (3) – Barnet (4)

KPR (2) – Nortempton Taun (3)

Roteram Junajted (3) – Linkoln Siti (4)

Skantorp Junajted (3) – Nots Kaunti (4)

Šefild Venzdej (2) – Česterfild (4)

Sautend Junajted (3) – Njuport Kaunti (4)

Vigan Atletik (3) – Blekpul (3)

Vulverhempton Vonderers (2) – Jeovil Taun (4)

Vikomb Vonderers (4) – Fulam (2)

Reding (2) – Džilingem (3)

sreda 20.45h

Kolčester Junajted (4) – Aston Vila (2) – ARENASPORT 3

Kru Aleksandra (4) – Bolton Vonderers (2)

Lids Junajted (2) – Port Vejl (4) – ARENASPORT 4

Oldam Atletik (3) – Barton Albion (2)

Šefild Junajted (2) – Volsol (3)

četvrtak 20.45h

Bari (3) – Sanderlend (2)

*broj u zagradi predstavlja ligu u kojoj je klub

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply