Liga 2 – pregled 37. kola

Dobili smo novog lidera šampionata u ovom kolu. Palo je čak 30 golova na 12 utakmica, prosečno 2,50 po meču, a čak 9 utakmica je ušlo u GG. Prosečna poseta bila je 4,700 po utakmici. Najveća je bila na meču između Lutona i Akritgona, 9,503 dok je najmanja bila u Krouliju samo 1,642.

Akrington je pobedom protiv Lutona postao novi lider prvenstva. A tamo krajem decembra posle nepotpunog 25. kola, Luton je imao čak 13 poena viška od Akringtona. Bili Ki je postigao svoji 21. gol, 11. od kraja decembra a Akrington je zabeležio osmi meč bez poraza. Od najbližih pratilaca samo je Nots Kaunti pobedio. Slavili su na gostovanju Forest Grinu. To je bila njihova prva pobeda na strani od Boksing Deja. Vikomb je vezao treći meč bez pobede, odigravši nerešeno sa Kembridžom, Mensfild remizirao sa Kolčesterom, drugi vezani remi za Flitkrofa na klupi Mensfilda, njihov treći vezani. Hemings je postigao gol za domaćina na asistenciju golmana Logana.

cesterfild-linkoln

Meč Česterfilda i Linkolna obeležuo je dolazak helikoptera na utakmicu. Naime u 26. minutu jednom navijaču je mnogo pozlilo i utakmica je zaustavljena na pola sata da bi se helikopter spustio na teren i odvezao navijača u bolnicu. Česterfild je ovim porazom ostao na šest poena od sigurne zone. Drugi „kolega“ u borbi za opstanak, Barnet, takođe je poražen na gostovanju Koventriju. I oni su ostali na 7 poena od sigurne zone. Možda im je na ruku išlo to što niko od ekipa iznad crte nije pobedio. Port Vejl i Grimzbi su podelili bodove, mada bolje je reći da je Port Vejl ispustio dva, jer je vodio, promašio penal, bio bolji čitav meč i u nadoknadi primio gol. Majkl Džoli debitovao je na klupi Grimzbija remijem ali oba tima su samo produžila svoje crne serije loših rezultata. Grimzbi je sada 16 a Port Vejl 10 utakmica bez pobede. Morkamb je poveo u 91., primio gol u 93. i ostao bez vrlo bitna dva boda. Kalum Lang je svojim sedmim golom ove sezone doveo goste u vođstvo ali samo dva minuta kasnije izjednačio je Ahern-Grant, svojim četvrtim golom u poslednjih mesec i po dana od kada je došao na pozajmicu iz Čarltona. Krouli je produžio seriju bez poraza na svom terenu na šest utakmica.

igraci-celtenama-slavlje

Pobedu dana, posle Akringtona, zabeležio je Čeltenam. Meti Tejlor se nije baš proslavio na svom debiju na klupi Svindona. Čeltenam ih je pobedio sa 3:0 uz dva gola Moa Eise, njegov sedmi od kraja januara, 17. u sezoni, a posebno je lep vodeći gol Čeltenama. Svindon je ovim porazom, trećim na poslednje četiri utakmice ispustio mesto u plejof zoni. Eksiter i Karlajl su odigrali remi po meri Linkolna i Koventrija. Ešli Nedesan je ponovo ušao sa klupe i postigao gol a Kit Karl nastavlja sa praksom pogađanja sa izmenama. Kru je uspeo da se vrati iz dva gola minusa i u poslednjim sekundama utakmice pokupi vredan bod sa gostovanja Stivenidžu. Posedno je lep prvi gol Pedija Ndžija. Dok je Njuport slavio posle 9 utakmica na gostovanju Jeovilu.

Uživajte u sažecima.

 

Česterfild – Linkoln Siti 1:3 (Vitmor 36’ – Bostvik 45’, Varton 59’, Palmer 86’)

Koventri Siti – Barnet 1:0 (Klark-Heris 75’)

Krouli Taun – Morkamb 1:1 (Ahern-Grant 90+3’ – Lang 90+1’)

Eksiter Siti – Karlajl Junajted 1:1 (Džons 43’ – Lamb 64’)

Forest Grin Rovers – Nots Kaunti 1: 2 (Kembel 72’ – Nobl 34’, Tutl 81’)

Grimzbi Taun – Port Vejl 1:1 (Beret 90+1’ – Voral 10’)

Luton Taun – Akrington Stenli 1:2 (Li 61’ – MekKonvil 44’, Ki 90+3’)

Mensfild Taun – Kolčester Junajted 1:1 (Hemings 22’ – Komli 51’)

Stivenidž – Kru Aleksandra 2:2 (Boudič 13’, 51’ – Ndži 80’, Kirk 90+7’)

Svindon Taun – Čeltenam Taun 0:3 (Endrujs 41’, Eisa 50’, 71’)

Vikomb Vonderers – Kembridž Junajted 1:1 (Akinfenva 45+4’ – Luis 90+3’)

Jeovil Taun – Njuport Kaunti 0:2 (Vajt 57’, Hejs 90+4’)

 

tabela-37

Tabela nakon 37. kola

 

lista-strelaca-37

Lista strelaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply