Liga 2 – pregled 35. kola

Strelci nisu nešto bili raspoloženi ovog vikenda. Palo je ukupno 28 golova, prosečno 2,33 po utakmici a samo su četiri „ušle“ u 3+. Prosečno je bilo 4,700 gledalaca po utakmici, najviše, već po navici u Lutonu 8,453 i Linkolnu 8,272 a najmanje u Akringtonu 1,819.

Barnet i Česterfild jure poslednji voz za opstanak. Pobedili su tamo gde to niko nije očekivao i koliko toliko održali priključak za sigurnom zonom. Česterfild je prekinuo seriju od četiri vezana poraza a Barnet seriju od tri bez pobede. Dva iznenađenja kola priredili su još dva konkurenta za ispadanje, Morkamb i Kru. Morkamb je postigao neverovatna četiri gola u Vikombu, 39-godišnji Kevin Elison je postigao dva gola na tom meču (prvi je posebno lep) i stigao do devetog u sezoni. Kru je uspeo da se vrati iz gola zaostatka i takođe sa četiri gola ispraši Linkoln. Prvi gol iz slobodnjaka i posebno poslednji iz kontre su posebno lepi. To je bio prvi poraz Linkolna na svom terenu od novembra meseca. Timovi iz drugog dela tabele bili su izuzetno rapoloženi ovog vikenda pa su serije dobrih rezultata nastavili Forest Grin, pobedom protiv Kroulija i Čeltenam Taun hrabrim remijem na gostovanju Lutonu. Geri Džonson kao da je prizvao dobar rezultat sa ovog gostovanja tokom nedelje. Imala je njegova ekipa sve u svojim rukama ali su ostali bez dva boda u drugom minutu nadoknade. Luton je malo pao u formi i sada više nisu toliko sigurni na vrhu. Luton je pre 6,7 kola imao čak 11 bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranu ekipu a sada beži samo osam petom.

grant-dafi-nots-kaunti

Eksiter je pobedio na gostovanju Grimzbiju. Domaći nisu mogli da iskoristi ni to što su imali penal i igrača više i završnici. Domaćini su sada 14 utakmica bez pobedi i potunuli na samo 6 poena od zone ispadanja. Akrington je golom Kejdena Džeksona prekinuo dobru seriju Kembridža i prišao Lutonu na samo tri poena (za dva kola igraju međusobno). U derbiju kola Mensfild i Koventri su podelili bodove, Mensfild nije iskoristio to što su gosti od 15. minuta igrali sa igračem manje. Nots Kaunti je brzim golovima u drugom poluvremenu došao do tri boda protiv Stivenidža, Karlajl je nastavio praksu uzimanja bodova sa najdaljeg gostovanja u sezoni, peti put za redom se vraćaju neporaženi iz Jeovila dok je Port Vejl, u jedinoj utakmici bez golova, pao na mesto iznad zone ispadanja i produžio seriju bez pobede na devet utakmica.

Uživajte u sažecima.

 

Akrington Stenli – Kembridž Junajted 1:0 (Džekson 57’)

Česterfild – Svindon Taun 2:1 (O’Grejdi 3’, Kelet 51’ – Manajes 76’)

Kolčester Junajted – Barnet 0:1 (Nikols 66’)

Forest Grin Rovers – Krouli Taun 2:0 (Rajd 11’, Doidž 25’)

Grimzbi Taun – Eksiter Siti 0:1 (Stokli 37’ p.)

Linkoln Siti – Kru Aleksandra 1:4 (Bostvik 34’ – Pikering 45’, Bouveri 47’, 67’, Grin 53’ a.g.)

Luton Taun – Čeltenam Taun 2:2 (Beri 58’, Šehan 90+2’ – Morel 41’, Eisa 55’)

Mensfild Taun – Koventri Siti 1:1 (Hemings 17’ – Klark-Heris 71’ p.)

Nots Kaunti – Stivenidž 2:0 (Grant 77’, Ameobi 80’)

Port Vejl – Njuport Kaunti 0:0

Vikomb Vonderers – Morkamb 2:4 (Friman 65’, O’Nil 85’ – MekGark 3’, Elison 26’, 38’, Vald 52’)

Jeovil Taun – Karlajl Junajted 0:1 (Houp 49’)

 

tabela-35

Tabela nakon 35. kola

 

lista-strelaca-35

Lista strelaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply