Liga 2 – pregled 31. kola

KAKVO KOLO U LIGI 2! 38 golova, prosečno 3,16 po meču, da napadači na utakmici u Stouku nisu bili toliko loši taj prosek bi bio i znatno veći. Dva „prelaza“ u Akringtonu i Česterfildu. Linkoln u 90+ do boda, meč kola u Vikombu gde su pala dva gola u 90+ i gde je palo najviše golova u ovom kolu čak 7. Prosečna poseta ove subote bila je 5,481 gledalac. Rekord je bio u Notingemu gde je na utakmici Nots Kauntija i Krua bilo čak 17,274 dok je najmanja poseta bila u Akringtonu na utakmici Stenlija i Stivenidža gde je bilo svega 1,324. U Linkolnu 8,909 a u Lutonu 8,788.

igraci-forest-grina

Akrington je na svom terenu, posle preokreta, savladao Stivenidž. Šon Mekonvil je postigao svoji šesti gol na poslednjih šest utakmica dok je Bili Ki došao do svog 17. gola i učvrstio se na liderskoj pozicijici na listi strelaca. Akrington je vezao treću pobedu na svom terenu, a ovo je bila prva pobeda na Stivenidžom još od 2010. Krouli Taun igra kao preporođen poslednja dva meseca. Hari Kjuel izlači 150% iz ove ekipe. Vezali su treću pobedu pobedom protiv Česterfilda i ako se gleda forma na poslednjih 10 utakmica, samo je Vikomb osvojio više poena od njih. Kolčester je konačno prekinuo seriju od šest utakmica bez pobede, pobedom protiv Njuporta na svom terenu. Mladi Ben Stivenson je postigao debitantski gol nakon što je u sredu došao na pozajmicu iz Vulvsa. Forest Grin je iskoristio poraz Česterfilda i pobedom protiv Koventrija izašao iz zone ispadanja. Pogledati neverovatnu interevenciju štopera Koventrija. Aleks Brej je postigao debitantski gol nakon dolaska na pozajmicu iz Roterama dok je MekNalti došao do svog 13. u ligi. Grimzbi još jednom nije pobedio. Serija se sada produžila na 11 utakmica a ako se neko pitao gde je Sajmon Džekson, tu je, živ je, potpisao je za Grimzbi na pozajmicu iz Volsola pre par dana i na svom debiju posle samo tri minuta postigao gol. To je njegov prvi ligaški gol još od marta prošle godine.

markus-bin-vikomb

Meč kola, verovatno u užem izboru i za meč sezone odigrali su Vikomb i Karlajl. Dva preokreta, dva gola u 90+, crveni karton, promašen penal, ma prosto morate pogledati sažetak. Vikomb je vezao petu pobedu i nastavio sa goleadama, na poslednjih 7 utakmica palo je 38 golova iliti 5,42 po meču… neverovatno! Linkoln se u poslednjem minutu izvukao protiv Svindona iako je imao veći deo utakmice igrača više, Luton je još jednu onako neubedljivu partiju krunisao minimalnom pobedom protiv Eksitera gde nisu imali pravo na grešku. Nots Kaunti je pred rekordnom posetom savladao Kru iako su gosti prvi poveli debitanskim golom Šona Milera posle samo sedam minuta. Kaunti je pobedio na svom terenu posle dva vezana poraza. Port Vejl i Morkamb su najviše razočarali u ovom kolu odigravši bez golova. Vejl je produžio seriju bez pobede na šest utakmica. Jeovil je nastavio sa praksom uzimanja bodova kod kuće. Posle pobede na Grimzbijem u utorak, dobili su još jedan tim iz drugog dela tabele, Kembridž, i sa nova tri poena pobegli opasnoj zoni na +7. Aleks Fišer, postigao je debitanski gol samo nekoliko sekunde nakon ulaska sa klupe iz svog prvog kontakta sa loptom. Mensfild je takođe nastavio sa dobrim igrama, pobeđen je Barnet i produežena serija na devet utakmice bez poraza.

Uživajte u sažecima.

 

Akrington Stenli – Stivenidž 3:2 (Mekonvil 45’, 78’, Ki 70’ – Guden 14’ – MeKi 39’)

Česterfild – Krouli Taun 1:2 (Rid 19’ – Ahearne-Grant 58’, Jang 90+3’)

Kolčester Junajted – Njuport Kaunti 2:0 (Stivenson 60’, Istman 80’)

Forest Grin Rovers – Koventri Siti 2:1 (Brej 40’, Kolins 64’ – MekNalti 58’ p.)

Grimsbi Taun – Čeltenam Taun 1:1 (Džekson 3’ – Bojl 76’)

Linkoln Siti – Svindon Taun 2:2 (Freklington 22’, Bostvik 90+3’ – Ričards 34’, Benks 38’)

Luton Taun – Eksiter Siti 1:0 (Kornik 38’)

Mensfild Taun – Barnet 3:1 (MekDonald 42’, Atkinson 55’, Rouz 71’ – Akinola 87’)

Nots Kaunti – Kru Aleksandra 4:1 (Hasin 14’, Hjuit 40’, 60’, Benet 89’ – Miler 7’)

Port Vejl – Morkamb 0:0

Vikomb Vonderers – Karlajl Junajted 4:3 (Blumfild 28’, O’Nil 30’, Kovan-Hol 90+3’, Bin 90+6’ – Greindžer 49’, Devit 68’, Stokton 71’)

Jeovil Taun – Kembridž Junajted 2:0 (Smit 54’, Fišer 84’)

 

tabela-liga2-31

Tabela nakon 31. kola

 

lista-strelaca-32

Lista strelaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply