Liga 2 – nagrade za septembar

Dodeljene su nagrade u konkurenciji menadžera i igrača u Ligi 2!

Najbolji akteri tj oni koji su bili nominovani u kategoriji menadžera bili su Džon Koleman iz Akrington Stenlija, Kit Karl iz Karlajl Junajteda, Rikardo Monjiz iz Nots Kauntija i Džon Stil iz Luton Tauna.

Svaki od timova koji vode ovi menadžere se dobro pokazao u septembru, ali  4 pobede i remi na možda i najtežem gostovanju u Portsmutu bili su presudni da nagrada ode u ruke Džona Kolemana iz Akrington Stenlija!

Da li će Džon Koleman odvesti Akrington u Ligu 1?

Da li će Džon Koleman odvesti Akrington u Ligu 1?

Koleman je po dobijanju nagrade izjavio da mu je žao što se nagrada ne zove ’Tim meseca’ umesto ’Menadžer meseca’ i kako je on tu samo da preuzme nagradu koja je zasluga celog tima. Dodao je i da kada je posledni put osvojio ovu nagradu njegov tim je osvojio ligu – Konferenciju. To je bilo u sezoni 2005/06.

Zanimljivo je da je Koleman vodio Akrington u periodu 1999 – 2012, dakle punih 13 godina! U klub se vratio 2014., prošlu sezonu završio na 17. mestu a u ovoj mu baš dobro ide – trenutno su 7., mesto koje vodi u plej of!

 

U kategoriji igrača nominovani su bili Majkl Geš iz Barneta, Majkl Hariman iz Vikomb Vonderersa i Kristijan Pirs iz Mensfild Tauna.

Nagrada je otišla u ruke Majkla Geša iz Barneta!

Majk Geš, došao kao rezerva a sada je prva puška Barneta

Majk Geš, došao kao rezerva a sada je prva puška Barneta

Geš ima 29 godina i  ovo mu je prva sezona u profesionalnom fudbalu, a u septembru je postigao 4 gola na 5 utakmica! Zanimljivo je da mu je menadžer Martin Alen po dolasku jasno stavio do znanja da ga čeka uloga rezerve. Par meseci kasnije, Geš je igrač meseca!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply