Liga 2 – nagrade za januar

Nakon novogodišnje pauze  momci koji igraju u “mezimici” nastavili su borbu za bodove. Još jedan zanimljiv mesec je iza nas, a u njemu su najbolji bili dole navedeni šmekeri.

Nominovani za najboljeg igrača za mesec januar:

Encio Boldevin (Krouli Taun) – vezni red

Igre Holanđanina unele su dozu samopozdanja u igre Kroulija koja im je bila veoma potrebna. Nesvakidašnja kombinacija snage i brzine koju ovaj momak poseduje, doprinela je njegovom učinku od 4 gola u 5 utakmica.

Bili Ki (Akrington Stenli) – napadač

Već znate koliko gotivimo Akrington, delom zbog vođenja kluba, ali delom i zbog ovog momka. U januaru je zabeležio 3 gola i 2 asistencije zahvaljujući veoma dobrom čitanju igre koje poseduje. A tu je naravno i otpisan gol iz prekinute utakmice sa Morkambom.

Mark Meknalti (Koventri Siti) – napadač

Momak iz Edinburga počeo je novu godinu isto kako je prethodnu i završio – rešetanjem mreža protivnika. Uz jednu asistenciju, postigao je i 4 gola na isto toliko utakmica.

Robi Vilmot (Njuport Kaunti) – krilo, napadač

Brz fudbaler sa odličnim centaršutom. Imao je jednu asistenciju iz kornera, ali slavu odnose dva sjajna gola protiv Grimzbija i Eksitera.

mark-meknalti

Mark MekNalti iz Koventrija je igrač meseca

Nominovani za najboljeg menadžera za mesec januar:

Geret Ejnsvort (Vikomb Vonderers)

Lagano, 4 utakmice, 4 pobede uz 11 postignutih golova i Vikomb je odjednom drugi na tabeli. Ejnsvort je uspeo da se izbori sa dugom listom povreda pametnim pozajmicama i uveo je svoje momke u borbu za promociju, a možda i titulu.

Stiv Evans (Mensfild Taun)

Uzbuđenja, glupe greške, preokreti…Evansu nikada nije dosadno (a tu je i direktorka). Uspon Mensfilda se nastavio i kroz januar uz 10 sakupljenih bodova iz 4 utakmica.

Dejvid Flitkroft (Svindon Taun)

Ovi momci bi bili na mnogo boljem mestu na tabeli kada bi naučili da pobeđuju i kod kuće. Upravo to su i uradili u januaru pobedivši oba meča na svom terenu, uz još dve pobede u gostima. Ukupno 12 bodova od mogućih 15.

Hari Kjuel (Krouli Taun)

Sta reći za ovu legendu, i meni da udje u svlačionicu i kaže da je trener, i ja bih trčao kao lud po terenu, a to je upravo ono što su njegovi momci radili. Pokazali su fizičku nadmoć nad svakim protivnikom, a i lepo su se naviklni na njegov stil pas igre. Rezultat su 12 osvojenih bodova iz 5 utakmica.

geret-ejnsvort

Menadžer meseca je deljač, Geret Ejnsvort

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply