Liga 2 – pregled 46. kola

Završila se i naša mezimica. Falilo je drame poslednjeg dana ali je ona nadoknađena u toku sezone. Strelci su malo razočarali pa je na 12 utakmica palo samo 25 golova, prosečno 2,1 po meču ali poseta nije, i utakmice ovog poslednjeg kola pratilo je 7,200 ljudi po meču.

U top 3 sve je ostalo isto. Šampion Akrington Stenli malo se opustio na gostovanju Svindonu i poražen je sa 3:0 ali u velikom stilu odlazi u Ligu 1. Luton je na gostovanju Nots Kauntiju odigrao bez golova, bod koji je zadržao Kaunti na petom mestu i zakazao im je susret u polufinalu sa Koventrijem. Vikomb je pobedio Stivenidž, golom Meta Blumfilda.

Eksiter je slavio protiv Kolčestera za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u plejofu i meč sa Linkolnom. Drame je bilo oko plejofa. Tri tima jurila su dva mesta i posle ovog kola ništa se nije promenilo. Linkolnu i Koventriju bod je bio dovoljan da dođu do plejofa, oni su te bodove i pokupili. Interesantno je samo da u sudaru Koventrija i Morkamba, obema ekipama je odgovarao remi, domaćinima za plejof, gostima za opstanak i remijem se i završilo.

Barnet je bio na pragu velikog bega iz opasne zone. Ali desilo se to da su i konkurenti počeli da osvajaju bodove kada su oni krenuli da igraju. Neverovatna transformacija ekipe u poslednjih 7 utakmica nije pomogla i Barnet posle tri godine napušta Ligu 2. Pobeđen je Česterfild na Hajvu, ali uzalud.

kru-akademija

U ostalim utakmicama Kembridž je deklasirao Port Vejl sa 5:0, Karlajl i Njuport podelili bodove, Kru sa ekipom igrača iz svoje akademije dobio Čeltenam, dok je Grimzbi het-trikom Hupera slavio protiv Forest Grina.

Uživajte u sažecima i družimo se opet od avgusta.

 

Barnet – Česterfild 3:0 (Akinde 41’, Brendli 81’, Nikols 89’)

Kembridž Junajted – Port Vejl 5:0 (Amu 33’, Dank 35’, Halidej 68’, Kor 74’, Veiters 78’)

Karlajl Junajted – Njuport Kaunti 1:1 (Elis 14’ – Amond 38’)

Koventri Siti – Morkamb 0:0

Kru Aleksandra – Čeltenam Taun 2:1 (Miler 17’, 62’ – Lojd 34’)

Ekister Siti – Kolčester Junajted 1:0 (Simpson 17’)

Forest Grin Rovers – Grimzbi Taun 0:3 (Huper 52’, 84’, 89’)

Linkoln Siti – Jeovil Taun 1:1 (Pet 77’ – Grin 10’)

Mensfild Taun – Krouli Taun 1:1 (Hemings 64’ – Pejn 8’)

Nots Kaunti – Luton Taun 0:0

Svindon Taun – Akrington Stenli 3:0 (Ričards 15’, Anderson 43’, Malin 36’)

Vikomb Vonderers – Stivenidž 1:0 (Blumfild 16’)

 

tabela-46

Tabela nakon 46. kola

 

lista-strelaca-46

Lista strelaca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply