Liga 1 – pregled 43. kolo

Odlično ali i čudno 43. kolo je iza nas, samo dve pobede domaćina i to ne baš očekivane, a tri tekme su završene bez golova.

Prve 4 ekipe na vrhu tabele su remizirale, s tim da su 1. i 4. igrali međusobno. Vigan je ostao na 5 poena od Šruza i oni imaju isti broj odigranih utakmica. Ali ako Šruz pobedi zaostalu na samo 2 poena su od Blekburna. Roteram je ušuškan na 4. mesto i ne mogu ni gore ni dole.

Od 5. do 9. mesta su ekipe u 3 boda i sa različitim brojem utakmica pa je sve neizvesno. Od tih 5 klubova samo 2 će u plej-of, a na pol pozicijama su Skantorp i Plimut. Gvozdeni su konačno pobedili i to direktnog rivala Čarltona sa 0-1. Plimut je u derbiju brodogradilišta remizirao sa Portsmutom, što njima odgovara jer imaju utakmicu manje i bod više. Piterboro je sebe unakazio porazom od Ročdejla na svom terenu sa 0-1, a da sve bude još gore gosti su igrali sa igračem manje od 53. minuta.

Blekpul je vezao treću pobedu i to nad velikim rivalom, Flitvudom, sve tri su igrali kući, a gol razlika 10-1! Šteta što im je sada kasno za sve bar su ušli u top 10.

U donjem delu tabele bitne pobede odnela su 4 kluba. Oksford je dobio Sautend golovima u prvom poluvremenu i došao do 50 poena, što bi trebalo biti dovoljno za opstanak, a i ako ne bude sada mnogo laške dišu. Vimbldon je neverovatnim preokretom došao do bodova u Volsolu i time vezao dve krucijalne pobede. Uzeli su 7 poena od mogućih 9 u poslednje tri, a tek su na 49 poena. Volsol je sada ugroženiji sa bodom manje.

Oldam je remizirao treću u nizu, sada sa Džilsima koje spašava polu-oporavljeni Tom Ivs iz penala u 92. minutu. Ono što je loše po njih je da su pobedili Ročdejl i Nortempton, koji su sada na bod odnosno 3 iza. Dejl je dobio Piterboro u gostima i dokazao da bolje igra na strani nego kući. Šteta po njih da od preostali 5 čak 4 igraju kući, a samo Oksfordu gostuju. Nortempton se po meni kasno uhvatio za slamku spasa jer će od preostale  3 morati bar 2 dobiti. Čekaju Plimut i Oldam, a gostuju Volsolu.

Beri je zvanično ispao iz Lige 1! Samo 1 poen MK Donsa dovoljan je da budu sigurno poslednji, mada to je manje bitno. Prošle sezone su se izvukli za 1 poen na kraju, ove im nije bilo spasa.

Bredford Siti – Šruzberi Taun 0:0

Blekpul – Flitvud Taun 2:1 (Solomon-Otabor 88’, Gnandule 90+4’ – Barns 75’)

Bristol Rovers – Blekburn Rovers 1:1 (Lajns 90+4’ – Malgruv 65’)

Beri – Nortempton Taun 2:3 (Klark 11’, Mejor 74’ – Tejlor 6’ 88’, Hoskins 33’)

Čarlton Atletik – Skantorp Junajted 0:1 (Toni 31’)

MK Dons – Donkaster Rovers 1:2 (Ugbo 19’ – Markiz 49’ 63’)

Oldam Atletik – Džilingem 1:1 (Nejzon 45’ – Eivs 90+2’ pen.)

Oksford Junajted – Sautend Junajted 2:0 (Henri 6’, Rikardinjo 45+4’)

Piterboro Junajted – Ročdejl 0:1 (Henderson 16’)

Plimut Argajl – Portsmut 0:0

Volsol – Vimbldon 2:3 (Ficvoter 6’, Ngoj 45’ – Pajgot 48’, Tejlor 65’, Paret 90+6’ pen.)

Vigan Atletik – Roteram Junajted 0:0

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply