Liga 1 – pregled 42. kolo

Neverovatno kolo u Ligi 1 i završnica je sve napetija. Dva kluba koja najređe gube su izgubila u ovom kolu i to je dodatno zakomplikovalo sve.

Lider, Luton, je poražen u Londonu od Čarltona i to iz preokreta. Šeširdžijama ne gori pod nogama i sve drže u svojim rukama. Ovo je njihov prvi poraz u ligi od 13. oktobra, a i raspored im je odličan do kraja. Sanderlend je takođe poražen ali dali su nam neverovatnu utakmicu sa Koventrijem od 9 golova. Ovo je prvi poaz Sanderelenda u sezoni na svom terenu! Svih 9 golova – 9 različitih strelaca.

Klerk-Heris iz Bristol igrač marta

Barnsli je upisao pobedu nad Flitvudom i sada su 2 poena ispred Crnih Mačaka i Pompija ali sa tekmom više. Posle utakmice Džoi Barton je nasrnuo na Daniela Stendla i po nekim navodima pri udarcu glavom mu izbio 2 zuba. Flituvd nema za šta da igra i glatko su izgubili i ovo je sada stvarno sramotno ponašanje Bartona. Portsmut je samleo slabašni Ročdejl sa 4-1. Oni će se, takođe, dosta pitati oko direktnog plasmana u Čempionšip. Direktan duel sa Crnim Mačkama 27.aprila će dosta toga rešiti.

Potpuno zasluženo ali i potpuno nenadano u priči o direktnom plasmanu je i Čarlton. Li Bojer radi sjajan posao i najavio je da neće preći u KPR. Ove kalendarske godine su samo jednom izgubili u ligi, rano su ispali iz kupova i posvetili se. Na poen iza Portsmuta i Sanderlenda su i imaju lak raspored do kraja, ali imaju i tekmu više.

Mik Horford (Luton) menadžer meseca

Poslednje plej-of mesto popunjava Donkaster i ne misle da ga ispuste. Pobedili su čak i bez Džona Markiza. Piterboro ih juri ali nema šanse.

U opasnoj zoni, što je cela donja polovina tabele, 4 pobede od čega bi dve mogle biti ključne. Šruz je u gostima dobio Džilse i time dostigao magičnu cifru 50 poena. E sad, ovo je jedina liga gde ispadaju 4 kluba pa ta cifra za opstanak mnogo više varira i nije to skoro sigurnih 50 kao u Čempionšipu. Prošle godine je trebao 51 npr. ali svejedno je bitno za Šruz. Druga ekipa sa jako bitnom pobedom je Bristol Rovers koji je preko najboljeg igrača marta u sudijskoj nadoknadi dobio poslednjeplasirani Bredford 3-2. Oni bi kao i Šruz trebalo do budu sigurni jer ima samo 4 tekme do kraja, a na 5-6 poena su od sigurnosti.

Vrlo verovatno ključne pobede su upisali i Akrington i Vikomb. Stenli je dobio Volsol sa 2-1 golovima štopera Sajksa. Vikomb je na gostovanju dobio Sautend golovima Akinfenve. Oba poražena tima pala su duboko u opasnu zonu. Vimbldon je izvukao bod na gostovanju u Oksfordu i na poen su od sigurnosti.

Akrington Stenli – Volsol 2:1 (Sajks 11′ 69′ – Devlin 33′)

Barnsli – Flitvud Taun 4:2 (Bahre 21′, Vudrou 34′, MekGihan 70′, Braun 79′ – Evans 64′, Burns 77′)

Blekpul – Piterboro Junajted 0:1 (Medison 43′)

Bristol Rovers – Bredford Siti 3:2 (Klark-Heris 38′ 90+3′, Klark 72′ – O’Brajan 16′, Najt-Persival 90′)

Čarlton Atletik – Luton Taun 3:1 (Tejlor 54′ pen. 72′ pen., Vetokele 70′ – Kornik 15′)

Donkaster Rovers – Plimut Argajl 2:0 (Rouv 7′, Endrju 44′)

Džilingem – Šruzberi Taun 0:2 (Bolton 50′, Kembel 61′)

Oksford Junajted – Vimbldon 0:0

Portsmut – Ročdejl 4:1 (Hokins 21′, Pitman 45+1′ pen., Evans 62′, Louv 79′ – Vilbraham 54′)

Skantorp Junajted – Barton Albion 0:3 (Volas 39′, Ejkins 68′, Bojs 74′)

Sautend Junajted – Vikomb Vonderers 0:2 (Akinfenva 69′ 72′)

Sanderlend – Koventri Siti 4:5 (Hanimen 15′, Vajk 41′, Grig 45+4′, Pauer 69′ – Enobakare 12′, Bakajoko 18′, Hivula 25′, Šipli 55′, Čaplin 78′)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply