Liga 1 – pregled 36. kolo

Sjajno kolo u Ligi 1 ali ko je ovde dobio na kladionici daj da mu stisnem ruku i čestitam. Luton je remizirao u Plimutu, što se negde očekivalo da bude teška utakmica za njih. Barnsli je prišao na 3 poena. Oni su 3 utakmice bez suspendovanog Kamerona MeGihana ali prva je prošla fantastično, dobili su Akrington 2-0 već u prvom poluvremenu. Odvojili su se i od Sanderlenda koji je remizirao u Vikombu i to u 94. minutu golom povratnika Dankana Votmora. Sredinom nedelje igra se direktan okršaj Barnsli – Sanderlend.

Čarlton je pobedio Portsmut u derbiju kola i nastavio svoj niz bez poraza.  Ovom pobedom prišli su Pompijima na samo 2 poena i definitivno potvrdili svoje učešće u plej-ofu na kraju ove sezone.

Na granici plej-ofa poraženi su i Donkaster i Piterboro i to od klubova koji su poslednji i predposlednji na tabeli, a Blekpul im se približava iza. Što je još gore po Vikinge Džon Markiz je dobio crveni karton pa neće igrati sledeću i to direktno sa Blekpulom. Ovo su ključni poeni za Donse i Bredford da mogu da se priključe borbi za opstanak. Blekpul je oživeo kada je isteran Ojston iz kluba i samo su 3 poena iza Donkastera, koji doduše ima i tekmu manje. Nije nemoguće ni najmanje.

U borbi za opstanak velike pobede ostvarili su Volsol i Bristol Rovers. Sedlersi u poslednje 3 kupe 7 poena, baš kad je sve izgledalo crno. Roversi su povezali 2 pobede uz dve sačuvane mreže i 4 gola Klark-Herisa. Poslednje 3 ekipe na tabeli upisale su pobede i sada je sve otvoreno, osim možda Donsima koji su i dalje u vrlo teškom položaju. Samo 5 poena deli 12. poziciju i 21. koja vodi u nižu ligu. Čeka nas prezanimljivih poslednjih 10 kola.

Vimbldon – Donkaster Rovers 2:0 (Sedon 67′, MekLoflin 90+3′)

Barnsli – Akrington Stenli 2:0 (Kavare 41′, Vud 45+1′ a.g.)

Blekpul – Sautend Junajted 2:2 (Gnandule 27′, Kiran 90+7′ – Kiran 20′, Tarner 49′)

Bredford Siti – Piterboro Junajted 3:1 (Baterfild 70′, Dojl 83′, O’Brajan 86′ – Medison 89′)

Džilingem – Oksford Junajted 1:0 (Hanlan 89′)

Plimut Argajl – Luton Taun 0:0

Ročdejl – Šruzberi Taun 2:1 (Ntlhe 15′, MekNolti 47′ – Doherti 90+1′)

Skantorp Junajted – Bristol Rovers 0:1 (Klark-Heris 35′)

Volsol – Flitvud Taun 2:0 (Ferier 54′, Skar 67′)

Vikomb Vonderers – Sanderlend 1:1 (Samjuel 35′ – Votmor 90+4′)

Čarlton Atletik – Portsmut 2:1 (Aribo 41′, Tejlor 52’ – Kertis 45+1′)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply