Liga 1 – pregled 27. kolo

U FA Kup vikendu odigrane su 4 utakmice 27. kola Lige 1, naravno jer su mnogi klubovi još u takmičenju. Utakmice su vrlo bitne za ove klubove ali sve su bile u vezi borbe za opstanak u Ligi 1.

Obućari su u ranijem terminu dočekali Sautend i osvojili sva 3 boda. Ova pobeda ih je uključila u borbu za opstanak i bila im je preko potrebna. Sada su na bod od Vimbldona i 2 od Oldama, koji je na sigurnom mestu. Sjajno za Haselbajna je i da je Aleks Revel postigao gol i prekinuo loš niz, trebaće im njegovi golovi.

U duelu dva Atletika Čarlton je izašao kao pobednik i došao na bod od plej-ofa. Strelac je bio Stefi Mavididi koji je došao u klub sredinom nedelje i ovo mu je prvi gol u seniorskom fudbalu. Oksford je na 3 boda iza Adiksa, pobedili su Blekpul sa jednim golom, a Plimut je razneo skromni Bari i došao do 12. mesta. Sjajna forma odvela ih je u siguru luku, a Grejem Keri i Diaguraga su nastavili sa sjajnim igrama i upisali se u strelce i ovog vikenda.

Nortempton Taun – Sautend Junajted 3:1 (O’Tul 19’, Grajms 49’ pen., Revel 90’ – Demetriu 26′ pen.)

Čarlton Atletik – Oldam Atletik 1:0 (Mavididi 27’)

Oksford Junajted – Blekpul 1:0 (Obika 80’)

Plimut Argajl – Bari 3:0 (Diaguraga 14’, Keri 42’, Šarčević 78’)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply