Liga 1 – plej-of pregled

Ostali smo vam dužni pregled plej-ofa Lige 1 koji je bio manje zanimljiv nego obično ali nije manjkalo iznenađenja.

Na Vembliju 29. maja u 16h istrčaće Barnsli i Milvol! I ove finale igraju 4. i 6. na tabeli. Da li će se Lavovi vratiti u Čempionšip posle samo jedne sezone u Ligi 1 ili će Tajksi posle dve sezone u Ligi 1 doći do ranga u kome su proveli najviše sezona u istoriji od svih klubova u engleskoj?

Barnsli je već u prvom susretu pregazio Volsol sa 3-0 i time skoro sve rešio. Na terenu se nije videlo da je Volsol bio 3. a Barnsli 6. sa 10 poena manje, najčešće se video samo jedan  čovek – Sem Vajnal. Njega smo hvalili u više navrata pa nam ponestaje superlativa, jednostavno pogledajte njegov drugi gol u prvoj utakmici. I u revanšu u Volsolu Tajksi su dominirali i naneli ukupan poraz od 6-1 u obe tekme. Najveći poraz u plej-ofu je 9-3 i taj neslavan rekord takođe drži Volsol. Ne mogu da se ne zapitam šta bi bilo da Din Smit nije prešao u Brentford? Mislim da bi Sedlersi išli direktno u Čempionšip u tom slučaju.

Drugo 1/2 finale je takođe skoro rešeno u prvoj tekmi kada je Milvol slavio u Bredfordu sa 1-3. Iako su poveli iz penala suvi kvalitet Li Gregorija i Stiva Morisona je došao do izražaja. Morison koji je ćelav celu svoju karijeru sada je pustio kosicu i na opšte iznenađenje potpuno je sed, na tren sam mislio da se Ravaneli vratio fudbalu. Šalu na stranu čovek je zabio golčinu glavom iz kornera. Revanš su samo odradili i bilo je 1-1 a govor tela igrača Bantamsa je govorio da su se predali odmah nakon primljenog gola. Milvol kao i u sezoni sjajan u gostima a kući nešto ne štima, srećom po njih finale se igra na Vembliju.

Prvi mečevi:

Barnsli – Volsol 3:0 (Demetri 45′ a.g., Vajnal 54′ 55′)

Bredford Siti – Milvol 1:3 (Mekmahon 13′ pen. – Gregori 15′, Morison 34′, Martin 45′)

Revanš mečevi:

Volsol – Barnsli 1:3 (Kuk 85′ – Hemil 18′, Flečer 66′, Braunhil 90′)

Milvol – Bredford Siti 1:1 (Gregori 34′ – Proktor 44′)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply