Liga 1 – nominacije za igrača i menadžera avgusta

Igrači nominovani za najboljeg u avgustu:

Adam Armstrong (Koventri Siti)

Pet golova u isto toliko utakmica je sjajan učinak napadača od samo 18 godina koji je na pozajmici iz Njukasl Junajteda. Osim sjajnog osećaja za gol Armstrong puca od samopouzdanja što se videlo u pobedi protiv Milvola kada je lobovao golmana sa oko 25 metara.

Bredli Dek (Džilingem)

Od kada igra iza dva napadača Dek je procvetao šireći protivnike sa svojim utrčavanjima, energijom i pasevima. Takođe sjajno izvodi prekide i postigao je već 4 pogotka. Momak ima samo 21 godinu.

Sem Mantom (Volsol)

Prošle sezone je zbog povrede kolena odigrao samo 12 utakmica, sada je već najavio da je ovo njegova sezona. Ima 23 godine i veštinu da sjajno čita igru i upošljava saigrače, a i sam je bio strelac u sve tri gostujuće pobede Volsola.

Džim Meknulti (Ročdejl)

Doveden je da bi stabilizovao odbranu i to ja baš ono što je uradio. Igra jednostavno bez nepotrebnih grešaka i tako dobro skače, blokira i startuje da je Dejl primio samo 2 gola od sada.

Armstrong, Dak, Mantom i Meknulti

Armstrong, Dak, Mantom i Meknulti

Menadžeri nominovani za najboljeg u avgustu:

Najdžel Etkins (Šefild Junajted)

Nakon sramotnog otvaranja sezone i poraza 4:0 od Džilingema vodio je ekipu do 4 uzastopne pobede – svaku sa bar 2 gola razlike. Njegov jedinstven stil pozitivnosti se proširio na igrače ali i na navijače na Bramal Lejnu.

Džastin Edinburg (Džilingem)

Edinburg je dosta težak raspored na papiru odradio tako da ima 11 poena iz 5 utakmica i nema nijedan poraz. Pobeda nad Šefildom od 4:0 je odjeknula, a poraženi su i Bredford i Vigan.

Džimi Flojd Haselbajnk (Barton Albion)

Liga više ali ista efikasnost za Džimija. Stavio je lični pečat u ovaj tim i uspeo da pobedi u 4 od 5 utakmica u ligi u kojoj je barton prvi put u istoriji.

Din Smit (Volsol)

Volsol je trenutno prvi u Ligi 1 po prvi put u ovoj deceniji i to sa sjajnim napadačkim fudbalom koji je vrlo lep na oko. Skupili su 13 poena od mogućih 15 u avgustu. Vrhunac je pobeda od 4:0 nad Blekpulom.

Etkins, Edinburg, Haselbajnk i Smit

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply