Liga 1 – najbolji u januaru

Ljudi iz EFL-a podelili su nagradeza najbolje aktere u januaru širom liga. Ponovo je tu dosta zanimljivih likova među nominovanima.

Nominovani za igrača meseca su:

Semi Adžaji (Roteram Junajted)

Visok i odlično građen, štoper od 24. godine bio je sjajan protiv Blekburna. Njegova brzina i odlična distiribucija pomogle su sjajnoj formi Roterama čija odbrana je primila samo 2 gola ovaj mesec.

Tom Ivs (Džilingem)

Jak na zemlji i moćan u vazduhu, Ivs je iskoristio svoje fizičke mogućnosti savršeno. Vodio je napad Džilingema i dobili su sve 4 utakmice. Sjajnu završnicu je pokazao sa 4 gola u 4 meča ali je i radio za ekipu kao pravi „target man“.

Deni Grejem (Blekburn Rovers)

Blekburn igra odlično, a na momente i bolje od toga. Grejem je dao 4 gola u 5 tekmi i sjajno se povezao sa Bredlijem Dakom kome je još asistirao za dva.

Džon-Džo O’Tul (Nortempton Taun)

Zbog povrede propustio je 24 utakmice ove sezone od kojih su Obućari dobili samo dve. Sa njim u timu od 13 dobili su 7. Dolazi u napad iz drugog plana i postizao je gol u 4 vezane utakmice, u to spada i sjajni gol glavom protiv Blekburna.

IGRAČ MESECA JANUARA JE DŽON-DŽO O’TUL (NORTEMPTON TAUN) džon-džo-o-tul

Nil Ardli (Vimbldon)

Najteži zadatak u menadžerskom poslu je podići posrnulu ekipu, a Ardli je to učinio da izgleda lako jer je uzeo 10 poena iz 4 tekme bez primljenog gola. Vrhunac je pobeda 4-0 nad Bredfordom.

Derel Klark (Bristol Rovers)

Još jedan menadžer koji je verovao svom instiktu. Ostao je miran pod pritiskom i uzeo 10 poena iz 4 utakmice uprkos prodaji najboljeg igrača Bilija Bodina.

Stiv Lovel (Džilingem)

Džilsi su bili na 23. poziciji u Ligi 1 kada ih je Lovel preuzeo u oktobru. Maksimalnih 12 poena u januaru, koji uključuju preokrete protiv Ročdejla i Flitvuda i pobede nad odličnim ekipama Čarltona i Skantorpa. Džilisi su sada na 10. mestu u ligi.

Toni Moubri (Blekburn Rovers)

Njegov tim je konstantno napredovao kroz sezonu i pokupio 11 poena od mogućih 15 u januaru bez izgubljenog meča. Izgleda da će dostići mesta koja vode automatski u Čempionšip, a najbolje od svega je što su ostali u svom pasing stilu cele sezone.

MENADŽER MESECA JANUARA JE STIV LOVEL (DŽILINGEM)

stiv-lovel-džilingem

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply