Liga 1 – najbolji u avgustu

Prvi mesec je iza nas. Volsol za sada hit prvenstva i logično je da njihov menadžer dobije nagradu jer su se pre početka lige kotirali skoro u borbi za opstanak. Adam Armstrong je trenutno prvi strelac lige i nije nikakvo iznenađenje što je pokupio svoju prvu individualnu nagradu.

Liga 1 najbolji akteri:

Adam Armstrong (Koventri Siti)

Pet golova u isto toliko utakmica je sjajan učinak napadača od samo 18 godina koji je na pozajmici iz Njukasl Junajteda. Armstrong je navijač Svraka ceo svoj život i u tom klubu je od svoje 9 godine i polako se probija kroz rangove. U reprezentaciji Engleske je bio U16, U17 i sada U18 u 9 tekmi ima 9 golova. Sve vam ovo govorimo da bi upamtili ovog momka koji je rođen tek 1997. godine. Osim sjajnog osećaja za gol Armstrong puca od samopouzdanja što se videlo u pobedi protiv Milvola kada je lobovao golmana sa oko 25 metara. Igrač meseca avgusta potpuno zasluženo.

Adam Armstrong okosnica Koventrija - budućnost Njukasla

Adam Armstrong okosnica Koventrija – budućnost Njukasla

Din Smit (Volsol)

Volsol je trenutno prvi u Ligi 1 po prvi put u ovoj deceniji i to sa sjajnim napadačkim fudbalom koji je vrlo lep na oko. Skupili su 13 poena od mogućih 15 u avgustu. Vrhunac je pobeda od 4:0 nad Blekpulom. Nije loše krenuo prvi menadžerski posao Dina Smita. Rođen u Vest Bromviču (šire područje Birmingema) fudbalsku karijeru je započeo u Volsolu (isto zapadni Midlends) gde se zadržao 5 sezona. Samostalnu menadžersku karijeru je takođe počeo u svom Volsolu (bio je pomoćni menadžer u Lejtonu pre toga) zbog čega ima naklonost navijača – već je branio boje kluba a i lokalni momak je. Kao omiljeni menadžer navijača Volsola dobio je nadimak “riđi Murinjo” (kao Šon Dajč), a imaće priliku da odmeri snage sa “pravim” Murinjom u rundi 3 Liga Kupa i ceo grad željno iščekuje posetu šampiona države.

Početak iz snova za Dina Smita

Početak iz snova za Dina Smita

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply