Liga 1 – nagrade za avgust

Već je jedan mesec engleskog fudbala iza nas pa je red da se dodele nagrade za najboljeg igrača i menadžera u avgustu. U ligi jedan među nominacijama videćete i dobro poznata lica kao i neke nove klince, dok su među menadžerima sve dobro poznati likovi.

Nominovani za najboljeg igrača u avgustu su:

Stiv Morison (Milvol)

Morisona dobro znamo iz Premijerligaških dana u Noriču. Međutim tada je uvek bio ćelav, sada tek vidimo da je srebrnokosi napadač kao Ravaneli. U novoj sezoni samo je nastavio tamo gde je stao koristeći svoju snagu i vodeći ceo tim svojim primerom napornog rada. Ne samo da je dao 4 gola u 5 utakmica nego uz njih ima i dve asistencije.

Džoš Moris (Skantorp Junajted)

Od ove sezone je ponovo pod menadžerskom palicom Grejema Aleksandera i kao da je dobio krila. Koristi svoju poziciju na levoj strani kao bazu da krene napred što mu je donelo 5 golova i dve asistencije u avgustu. Tu je i nezaboravan gol oz slobodnog udarca protiv Port Vejla.

Nejtan Smit (Port Vejl)

Dvadesetogodišnji omladinac Port Vejla koji je tek ušao u prvi tim pokazao je posvećenost i hrabrost u odbrani koja je primila samo 2 gola u avgustu. Takođe je protiv Ročdejla postigao kasni gol za pobedu.

Džej Spiring (Bolton Vonderers)

Kapitenstvo odgovara Spiringu. On je srce Boltonovog tima koje udara tempo celoj ekipi i celoj utakmici. Pokazao je sjajnu tehniku u voleju protiv Šefild Junajteda, a postigao je i sjajan gol iz slobodnog udarca protiv Bristol Roversa.

NAJBOLJI IGRAČ AVGUSTA JE – DŽOŠ MORIS (SKANTORP JUNAJTED)

džoš-moris

Nominovani za najboljeg menadžera u avgustu su:

Grejem Aleksander (Skantorp Junajted)

Nije dopustio da njegova ekipa preko leta izgubi momentum koji je uhvatila u završnici prošle sezone. Uzeli su 10 poena iz 5 tekmi postigavši pri tom 13 golova.

Džastin Edinburg (Džilingem)

Pobrinuo se da se ne oseti mamurluk od prošle sezone i napravio dobar start. 10 poena u 5 tekmi i Džilsi su ponovo u plej-of mestima.

Stjuart Mekol (Bredford Siti)

Preuzeo je stabilan tim ali sa visokim očekivanjima i to često bude problem menadžerima. Mekol to nije dozvolio, uzeo je 11 poena u prvih 5 tekmi i uveo pasing igru njemu svojstvenu.

Fil Parkinson (Bolton Vonderers)

Prešao je iz Bredforda u Bolton koji je bio u rasulu i nije gubio ni tren u sređivanju tima i celog kluba. Instalirao je optimizam i veru timu koji je pre samo 3 meseca ispao iz Čempionšipa pun razočarenja. Sa 13 poena iz 5 tekmi i još bez poraza na čelu Lige 1 je Fil Parkinson i zasluženo je na ovom spisku.

NAJBOLJI MENADŽER AVGUSTA JE – FIL PARKINSON (BOLTON VONDERERS)

fil-parkinson

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply